De smaak van deze wijn combineert uitermate goed met Italiaans eten. Fruitig en sappig, met een vrij hoge zuurgraad die perfect past bij tomatensauzen. Met een lekkere, licht kruidige afdronk. Deze wijn is gemaakt van de plaatselijke Corvina en Rondinella druiven. In de prachtige heuvels ten noordoosten van Verona is het wijnhuis Cantine di Verona gevestigd. Hier worden alle lokale wijnen geproduceert zoals Valpolicella, Ripasso, Soave, Bardolino en Pinot Grigio.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Ripasso betekent letterlijk her-passeren. En dat gebeurt ook met deze wijn, waarbij de ‘normale’ Valpolicella een tweede gisting krijgt op de druivenschillen van de Amarone. Het levert meer ...
Meer over deze wijn
Voor de Amarone worden de druiven ingedroogd. Het geconcentreerde sap levert een krachtige, stoere, droge wijn op. Vol, bitter en rijk van smaak met een hoog alcoholpercentage. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
De basis Valpolicella wijn krijgt een tweede vergisting op de schillen van de Amarone-druiven. Dit her-passeren van de wijn noemen ze: Ripasso. Krachtig met kersen, bramen en vanille. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 150cl.
Meer over deze wijn
In de Bardolino wijn heeft iedere druivensoort een bepaalde rol: Corvina geeft sterkte en kleur, Rondinella bepaalt de karakteristieke frisse smaak, Sangiovese rondt smaak en aroma af. ...
Meer over deze wijn