In 1922 werd deze druif ontwikkeld door Dr. Zweigelt die de andere typische Oostenrijkse topdruiven Blaufränkisch en St. Laurent met elkaar kruiste.Elegant rood gekleurd met een krachtig aroma van zwarte bessen en kersen.Frisse opwekkende smaak met een interessant zuurtje daarna een flinke lading donker fruit en verfijnde tannines in de afdronk. Een wijn waar je veel kanten mee op kan.De wijn kan wel wat zuurstof verdragen dus decanteren mag.Op warme dagen laat deze wijn zich ook heerlijk koelen!
Heerlijk die uitbundige aroma's in je neus! Erg frivool maar vooral gedomineerd door verse aardbeien en frambozen met een pittige rode peper hint. In de mond begint deze rosé spectaculair ...
Meer over deze wijn
Chardonja of Chardonnay? Ik weet het wel. Wat kan het toch verfrissend zijn dat je een keer een Chardonnay drinkt die niet door de houtrijping compleet van zijn DNA af is geraakt. Nee dit is ...
Meer over deze wijn
Neem allereerst een Bourgogne glas. En schenk daar dan deze goudgele krachtpatser in.Tijdens het walsen komen aroma's vrij waaronder: bloemen honing amandel gedroogd fruit boter en vanille ...
Meer over deze wijn
Deze Valenciaanse blend fonkelt mooi in het glas met een heldere zuivere robijnrode kleur. Mooi rijp rood fruit in de neus met een vleugje cacao geroosterde tonen en zoete specerijen.De wijn ...
Meer over deze wijn