Soms heb je zo'n jaar dat het een keer mee zit en dat was het in 2018. Georg kon in alle rust de éen na de andere wijnberg oogsten zonder in de stress te schieten. De parameters stonden in dat jaar zo goed dat hij besloot om een dessertwijn te gaan maken. De keuze viel op een een bijzondere Sauvignon Blanc wijnberg in het nabijgelegen Abenheim. Om dat alles perfect rijpte kon hij later in het seizoen de ultieme rijpe en extreem zoete Beerenauslese druiven uit de trossen knippen (ausgelesen) voor deze Sauvignon Sweety! Het resultaat is een extreem spannende tropische fruitcocktail in combinatie met de welbekende honing pot. Ik zeg: trakteer u zelf!
Mooie klassieke stoffige bijna aardse neus. De roestbruine kleur doet ouderdom vermoeden en dat klopt! Alleen in de smaak overheerst nog steeds zijn jeugdigheid. Prachtig wat de Prugnolo ...
Meer over deze wijn
De Cave de Richemer heeft als slogan: 'your stopover between land and sea!'Tja wat moet je daar nog aan toevoegen als je deze bloedstollend goed gemaakte Sauvignon Blanc hebt gedronken? De ...
Meer over deze wijn
'Bloedstollend zuiver' schrijf ik in mijn eerste opwelling als ik de eerste slok neem. Wat een heerlijk sap is dit zeg. Dit zouden meer wijnboeren moeten doen. Gewoon een keer Chardonnay op ...
Meer over deze wijn
Voor de Languedoc eigenlijk een ongewone druivenmix. Ongelofelijk diep rode kleur veroorzaakt door de intense Petit Verdot druif. In de neus barst deze wijn van de rode besjes kruiden en ...
Meer over deze wijn