Deze wijn is gemaakt van 100% Trebbiano. Na de fermentatie (70% eikenvaten, 30% in staal), volgt de veroudering voor ongeveer 6 maanden in vaten en 12 maanden in de fles. Deze Riserva omvat niet alleen een innovatieve en vooruitziende geest; hij toont ook moed voor het op de markt brengen van een Lugana in een vernieuwde stijl. Intens en elegant aroma van bloemen, honing, kruiden en tropisch fruit. Vol van smaak met veel structuur, complexiteit en een goede balans. Een fijne amandeltoets in de afdronk.
De turbiana druif heet ook wel trebbiano di soave (of trebbiano di lugana) en is verwant aan de verdicchio die we terugvinden in de Marken. Turbiana floreert in het gebied ten zuiden van het ...
Meer over deze wijn
Prachtige wijn die geen milligram houtrijping heeft gehad. De beste stokken voor de Lugana staan rondom het dorpje San Benedetto en hebben een voormalige gletscher als bodem.De ijstijd heeft ...
Meer over deze wijn
Frisse Trebbiano di Lugano met een pittige zuurgraad. Je proeft peer, rijpe appel en limoen. Hij is zelfs een beetje rokerig. Schenk hem bij een salade met gerookte zalm. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Ondanks de elegante zweem van groen kleurt deze Farina wijn helder geel. De elegantie zet door in een frisse bloemengeur en evolueert in zachte abrikoos en wit fruit. De harmonie in deze ...
Meer over deze wijn
Met wijn als basis is, door toevoeging van wat fruitaroma, een lichtzoete wijndrank gecomponeerd, met een lichtvoetige, ongecompliceerde smaak. Heerlijk op zichzelf als aperitief. Ook te ...
Meer over deze wijn
Een heerlijke zoete witte wijn gemaakt naar voorbeeld van de Chinese Chefoo wijn. Een melange van zoete Europese wijnen, aangevuld met extra zoete most maken deze wijn heerlijk ...
Meer over deze wijn
Bij de nieuwe Chileense indeling op terroir is de wijngaard rond de oude bodega in Angostura ingedeeld bij het terroir onder invloed van de Andes, dus als 'Gran Terroir de los Andes'. Dit ...
Meer over deze wijn
Heerlijk bij een gerecht met foie gras, blauwe kaas en crème brulée met sinaasappel. Daarnaast is het ook lekker als zoet aperitief. ...
Meer over deze wijn