De Syrah druif, ook wel Shiraz genoemd, één van de meest bekende en veelzuidige druivenrassen ter wereld. Syrah wordt vaak geblend met andere rassen. In de zuidelijke Rhônevallei, bijvoorbeeld in appellaties zoals Châteauneuf-du-Pape, wordt het geblend met verschillende druiven zoals Grenache en Mourvèdre. In Australië wordt het soms geblend met Cabernet Sauvignon. Syrah kan in een breed scala aan klimaten worden geteeld, maar hij geeft de voorkeur aan een warm klimaat. Toch kan het zich aanpassen aan koelere klimaten, wat resulteert in wijnen met meer peperige en kruidige tonen.RevenantNadia Barnard is de gepassioneerde keldermeester achter de wijnen uit Zuid-Afrika. 'Ik had het geluk om hier op te groeien, te midden van de wijngaarden. Mijn vader is geoloog en mijn moeder botanicus, dus het voelde natuurlijk om een carrière na te streven waar wetenschap en natuur perfect samenkomen.' Nadia is maar wat trots op 'haar' Revenant-wijnen. 'Ze laten zien dat we terug zijn gegaan naar de
De Amarone van Zuid-Afrika. Gemaakt van ingedroogde pinotage-druiven. Dat levert een beest van een wijn op met maar liefst 16,5% alcohol en nog altijd 15 gram restsuiker per liter. Je proeft ...
Meer over deze wijn
*Laag in alcohol én laag in calorieën. Zuid-Afrikaanse pinot noir met slechts 6% alcohol en maar 10 gram restsuiker per liter. Dat maakt deze rode wijn een bewuste keuze. Serveer hem als ...
Meer over deze wijn
Zuid-Afrikaanse 100% pinot noir uit slechts één wijngaard: O’Brian. Wijnmaker Bruce Jack kiest ervoor om de wijn eerst 12 tot 18 maanden te laten rijpen op gebruikte eikenhouten vaten en ...
Meer over deze wijn
In deze wijn proef je de Zuid-Afrikaanse zon, maar ook de verkoelende oceaanbries die door de wijngaarden gaat. Cabernet sauvignon met zwarte bosvruchten, vanille en duidelijke houttonen. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Toscane is een streek waar geschiedenis, gastronomie en wijn naadloos samensmelten. De glooiende heuvels, warme zomers en koele nachten zorgen al eeuwen voor ideale omstandigheden voor ...
Meer over deze wijn
Viognier is een moeilijke druif om te verbouwen. Dit komt doordat de druif alleen houdt van een arme, kalkrijke en granieten bodem. Daarbij komt dat de druif precies rijp moet zijn om ...
Meer over deze wijn
Als er één familie is die het Super Tuscan-gevoel uitstralen, dan is het wel de familie Ciacci. Met verschillende Azienda's in hun bezit, verspreid over heel Toscane (van Maremmen tot ...
Meer over deze wijn
Massimo Firelli is een Italiaans wijnmerk dat zich richt op het herontdekken van zeldzame, inheemse druivenrassen uit Zuid-Italië, met name uit Puglia. Zo zijn de Susumaniello en de ...
Meer over deze wijn