De Dingač wijn is het paradepaard van Vina Skaramuča. Dit is de premium wijn waar het wijnhuis beroemd mee is geworden. Dingač is niet zoals mensen denken een druif, het is de beschermde regio op de zuidhellingen van het schiereiland Peljesac. De druiven die daar op de arme grond op de zeer steile hellingen groeien zijn de Plavac Mali druiven. Plavac Mali. Plavac Mali betekent letterlijk ‘Kleine Blauwe’. Het zijn hele kleine druifjes met veel schil en geeft daardoor ruime tannine. De druif is een oerbroertje van de Californische Zinfandel en de Italiaanse Primitivo. In totaal wordt van deze wijn ongeveer 100.000 flessen per jaar gemaakt. Alle druiven worden met de hand geplukt. Tijdens de oogst zijn hier wel 40 tot 50 mensen mee bezig die gezamenlijk slechts acht ton druiven per dag kunnen plukken.
De wijn is helder robijnrood. Hij is uniek door zijn volle en harmonieuze aroma’s. De smaak is geconcentreerd en kruidig met veel donker fruit, krenten en pruimen. De wijn is gebalanceerd met mooie zuren en fijne tannines. De wijn verblijft eerst in RVS tanks en daarna nog12 maanden in eiken vaten.
Dingač past perfect bij gegrild rood vlees met volle sauzen en gerijpte harde kazen.
Een Spaanse rosé met een heldere roze kleur. De geur is rood fruitig met bessen, frambozen, bosaardbeitjes en subtiel vijgen. Ook in de zachte, romige smaak treedt al dit fruit op de voorgrond.
Meer over deze wijn
Deze rosé combineert de delicate en fruitige geur met een droge en frisse smaak. Aangenaam en toegankelijk, veel sap met een licht botertje en een mooie afdronk. ...
Meer over deze wijn
Zachte Spaanse Chardonnay vergist in Frans eikenhouten vaten. Het resultaat is een heerlijk bloemige en tropisch fruitige wijn (ananas), delicaat verrijkt met wat vanille. Heerlijk romig, ...
Meer over deze wijn
De kleur is strogeel met groene hinten. Fris aroma met duidelijk aanwezige fruittonen. De smaak is goed gestructureerd, fris en fluwelig met een ideale zoetheid. Heerlijk als aperitief, bij gerookte gerechten en kaviaar.
Meer over deze wijn