Azienda Agricola Giarola -
Giarola amarone della valpolicella
Wijn omschrijving:
Deze Amarone della Valpolicella van Giarola wordt gemaakt van Corvina en Rondinella druiven. De wijn rijpt tijdens een langzame fermentatie in barrique voor ongeveer 36 maanden.
Een intense robijnrode kleur en een aromatische geur van donkere bessen en kruiden. Qua smaak is het een dikke en machtige Amarone met een rijke, evenwichtige harmonieuze smaak en een lange afdronk.
Heerlijk op zichzelf, maar ook om te combineren met gerechten met rood vlees, wildgerechten of een kaasplank met pittige kazen.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Voor de Amarone worden de druiven ingedroogd. Het geconcentreerde sap levert een krachtige, stoere, droge wijn op. Vol, bitter en rijk van smaak met een hoog alcoholpercentage. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Een van de meest beroemde en iconische wijnen van heel Italië. Gemaakt van ingedroogde druiven. Zeer krachtig en sterk alcoholisch met concentratie en spierballen. Alcoholpercentage: 15,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Krachtig rood uit Noord-Italië gemaakt van ingedroogde druiven. Hierdoor extra stoer, geconcentreerd en vol van smaak. De stad Verona ligt vlak bij de streek Valpolicella. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Dubbele magnum Amarone. De Jeroboam bevat 3 liter en dat staat gelijk aan vier normale flessen. De wijn is krachtig en hoog in alcohol, vanwege het indrogen van de druiven voor het maken van ...
Meer over deze wijn