Azienda Agricola Giarola -
Giarola amarone della valpolicella
Wijn omschrijving:
Deze Amarone della Valpolicella van Giarola wordt gemaakt van Corvina en Rondinella druiven. De wijn rijpt tijdens een langzame fermentatie in barrique voor ongeveer 36 maanden.
Een intense robijnrode kleur en een aromatische geur van donkere bessen en kruiden. Qua smaak is het een dikke en machtige Amarone met een rijke, evenwichtige harmonieuze smaak en een lange afdronk.
Heerlijk op zichzelf, maar ook om te combineren met gerechten met rood vlees, wildgerechten of een kaasplank met pittige kazen.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Het oogsten begint aan het einde van september maar alleen die trossen van de Corvina Corvinone Rondinella en Molinara druiven die het meest rijp zijn en het meest zijn blootgesteld aan de ...
Meer over deze wijn
Een van de meest beroemde en iconische wijnen van heel Italië. Gemaakt van ingedroogde druiven. Zeer krachtig en sterk alcoholisch met concentratie en spierballen. Alcoholpercentage: 15,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Voor de Amarone worden de druiven ingedroogd. Het geconcentreerde sap levert een krachtige, stoere, droge wijn op. Vol, bitter en rijk van smaak met een hoog alcoholpercentage. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Amarone wordt gemaakt van ingedroogde druiven. Dit zorgt voor een hoog concentraat. In tegenstelling tot bij Reciotto worden alle druivensuikers omgezet in alcohol. Het resultaat is stevig ...
Meer over deze wijn