De Monte Cristo van Giarola wordt gemaakt van laat geoogste Garganega-druiven, een regionale witte druif uit de buurt van het Gardameer. Door de late oogst en het langere schilcontact heeft deze wijn een diepe strogele kleur. In de fruitige geur en smaak komen tonen van vanille, perzik, abrikozen en honing naar voren.
Deze wijn past uitstekend bij gerechten zoals wit vlees, visgerechten en schaal- en schelpdieren. De fruitige en volle smaak van de Monte Cristo vormt een mooie aanvulling op gerechten met delicate smaken, waarbij de vanille- en honingtonen subtiel kunnen harmoniëren met de bereidingen van het gerecht.
Een heerlijke zoete witte wijn gemaakt naar voorbeeld van de Chinese Chefoo wijn. Een melange van zoete Europese wijnen, aangevuld met extra zoete most maken deze wijn heerlijk ...
Meer over deze wijn
Deze Spaanse rode is perfect in balans. De zuren, het fruit, de tannines. De kleur is intens. De geuren en smaken blijven maar doorkomen en blijven ook nog even rondhangen: kersen, rood ...
Meer over deze wijn
Helder geel van kleur met een neus van bloemen en hinten van abrikoos en mandarijn. Het is een expressieve en goed gebalanceerde wijn. Complex en elegant met een uitermate lange afdronk. ...
Meer over deze wijn
Eerst even een weetje. Wijnproducent Feudo Arancio is van Mezzacorona uit Alto Adige. Dat betekent ook dat men dus in dat verre en hete Sicilië juist die frisheid, lage alcohol en dat ...
Meer over deze wijn