De Monte Cristo van Giarola wordt gemaakt van laat geoogste Garganega-druiven, een regionale witte druif uit de buurt van het Gardameer. Door de late oogst en het langere schilcontact heeft deze wijn een diepe strogele kleur. In de fruitige geur en smaak komen tonen van vanille, perzik, abrikozen en honing naar voren.
Deze wijn past uitstekend bij gerechten zoals wit vlees, visgerechten en schaal- en schelpdieren. De fruitige en volle smaak van de Monte Cristo vormt een mooie aanvulling op gerechten met delicate smaken, waarbij de vanille- en honingtonen subtiel kunnen harmoniëren met de bereidingen van het gerecht.
Deze volle, krachtige en fruitige wijn heeft een kenmerkende lichtrode Pinot Noir kleur. In de neus komen duidelijke aroma’s van rood en zwart fruit naar voren zoals aardbei, kersen, ...
Meer over deze wijn
De wijn is granaatrood van kleur, heeft een vol bouquet van jam, pruimen en aangename balsamico-geuren. Het is een gebalanceerde wijn met zijn zachte tannines en een fluweelachtig mond ...
Meer over deze wijn
Deze prachtige wijn heeft de typische zachte smaak van Zuid Italië. Mooi vol, gekonfijt rood fruit, specerijen en kruidigheid. De volle, lange, zachte afdronk is geweldig.
Lekker in ...
Meer over deze wijn
De Nebbiolo wijngaarden die zich rondom de gemeente Barolo bevinden liggen op een hoogte van 280 - 380 meter boven zeeniveau. De bodem is rijk aan grijze zanderige zilte klei die soms zelfs ...
Meer over deze wijn