De Martoccia Toscana Sangiovese is een krachtige rode wijn, van 100% Sangiovese. Oogstperiode eind september begin van oktober, de druiven werden gesneden en geperst, waarna defermentatieproces plaatsvindt. De druif schilt ende mostfermentatie duurt ongeveer 20 dagen. De wijn wordt opgeslagen in containers in getemperde kamers in om de malolactische gisting te helpen.
Met een veroudering tot 16 maanden, een deel in Slavische eikenhouten vaten en een deel in Franse eikenhouten barrique. Met flesrijping tot 8 maanden voor verkoop van de wijn op de markt.
Schoon robijnrood. Diep aroma met mooiezuur. Medium body en gestructureerd. Serveer op 18°C. Ideaal bij rood vlees, maar ook makkelijk te combineren met kaas of pasta.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Baronello Baronello Rosso Toscano 0.75L nu voor slechts €8.99,-. Baronello Rosso Toscano is een krachtige rode wijn uit Italië. Deze Super Tuscan wijn, gemaakt van cabernet sauvignon, merlot ...
Meer over deze wijn
Absolute top van Toscane, afkomstig uit het plaatsje Montalcino. Brunello is de lokale benaming voor sangiovese. De wijn is rijk en krachtig en de perfecte begeleider van pastagerechten of ...
Meer over deze wijn
Val di Suga ligt aan de noordkant van Montalcino en is uniek omdat het als een van de weinige producenten wijngaarden bezit op drie verschillende terroirs in de appellatie. Deze diversiteit ...
Meer over deze wijn
Deze 100% Sangiovese rijpt 24 maanden op hout. Je proeft kersen, frambozen en rijpe pruimen. Maar ook leer en tabak. Deze Toscaanse topwijn is levendig en verfijnd. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn