De Martoccia Toscana Sangiovese is een krachtige rode wijn, van 100% Sangiovese. Oogstperiode eind september begin van oktober, de druiven werden gesneden en geperst, waarna defermentatieproces plaatsvindt. De druif schilt ende mostfermentatie duurt ongeveer 20 dagen. De wijn wordt opgeslagen in containers in getemperde kamers in om de malolactische gisting te helpen.
Met een veroudering tot 16 maanden, een deel in Slavische eikenhouten vaten en een deel in Franse eikenhouten barrique. Met flesrijping tot 8 maanden voor verkoop van de wijn op de markt.
Schoon robijnrood. Diep aroma met mooiezuur. Medium body en gestructureerd. Serveer op 18°C. Ideaal bij rood vlees, maar ook makkelijk te combineren met kaas of pasta.
De naam van deze wijn Collezione Privata betekent letterlijk ‘privécollectie’. Hij wordt dan ook gemaakt van 40% merlot, 20% cabernet sauvignon, 20% syrah en 20% sangiovese. Iedere wijn ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van de 150-jarige verjaardag van de Italiaanse eenheidsstaat ontwikkelde de Toscaanse producent Piccini een speciale wijn die symbool staat voor de eenheid van het land. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 150cl.
Meer over deze wijn
Deze wijn is gemaakt van licht ingedroogde druiven. Door de indroging verdampt het vocht waardoor het druivensap meer suikers en aroma's bevat. Het resultaat na vergisting is een ...
Meer over deze wijn
Chianti uit de 'gouden collectie' van Piccini. Gemaakt van de beste sangiovese en cabernet sauvignon druiven uit de streek. Deze Riserva rijpt extra lang op eikenhouten vaten en komt op ...
Meer over deze wijn
De druiven zijn afkomstig van het Mosel gebied. Tijdenlang werd gedacht dat een echte Riesling te herkennen was aan de 'gout de pétrol', ofwel de geur van petroleum die de wijn had. ...
Meer over deze wijn
Spectaculaire Siciliaanse witte wijn. Zachtgeel van kleur. Met in de geur intens tropisch fruit (guave, mango), jasmijnbloemen, perzik, abrikoos, citrus en verse acaciahoning. De wijn is ...
Meer over deze wijn
Het porthuis Barros heeft in de loop van zijn bestaan een grote reputatie opgebouwd met bijzondere Colheita's. Net als andere porthuizen startte Barros de afgelopen decennia daarnaast met de ...
Meer over deze wijn
De Barbera d'Alba 2023 van Marco Porello komt uit de steile wijngaarden rondom de gemeente Canale in Piemonte, waar de bodem bestaat uit kalk, zand en klei. De druiven worden handmatig ...
Meer over deze wijn