Garganega, Trebbianello, Trebbiano en Bianca Fernanda druiven groeien op kleine heuvels met kalksteen in de grond, ten zuiden van het Gardameer. De druiven worden met de hand geplukt en in houten kisten gedaan. Dit gebeurt meestal vroeg in de ochtend of laat in de avond om te voorkomen dat ze beschadigd raken door de hitte van de dag. Druiven die in de koelere uren worden geplukt, blijven heel en gaan niet gisten tijdens het transport.
Als de druiven in de wijnkelder aankomen, worden ze direct geperst. Het sap wordt gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur in roestvrijstalen tanks (20°-23°C). De druivenschillen blijven vaak lang in de tank met andere natuurlijke stoffen, zodat ze meer aroma's vrijgeven. Na de fermentatie wordt de wijn gestabiliseerd en gebotteld.
Deze wijn heeft een licht strogele kleur met lichte groenachtige tonen. Het bouquet is delicaat, fris en elegant fruitig. De smaak is zacht mineraal en licht sappig. De specifieke locatie en hoogte van de wijngaard geven de wijn een delicate mineraliteit, een belangrijke structuur en typische bloemige geuren.
Deze wijn past perfect bij gegrilde zeebaars, gebakken scholfilet, lichte salades met geitenkaas en honing, carpaccio van Sint-jakobsschelpen, risotto met asperges en Parmezaanse kaas, en jonge Brie of mild geitenkaasje.
Deze witte wijn komt uit de zone tussen Lazise, Peschiera en Valeggio, rondom het stadje Custoza. De Bianco di Custoza wordt gemaakt van Garganega, Trebbiano, Chardonnay, Friulano en ...
Meer over deze wijn
Wat een geweldige mix aan druiven in deze wijn! Dit proef je ook in een hoog ADHD gehalte wat uiteindelijk de wijn alleen maar ten goede komt.Lichte hel strogele kleur met groene reflexen. ...
Meer over deze wijn
De Giarola Custoza is een blend van de Garganega, Trebbiano Toscano, en Trebbianello.
De kleur is intens strogeel, heeft een delicate geur met hints van bramen en kersen. De smaak is licht ...
Meer over deze wijn
HEMA Terre Di Rai Ribolla Gialla 0.75L nu voor slechts €7.49,-. Deze wijn is gemaakt van 100% ribolla gialla druiven uit het noorden van Italië. De druiven worden na het plukken direct ...
Meer over deze wijn
De wijn wordt geproduceerd door 100% Barbera, volgens de appassimento-methode. De druiven zijn gedroogd om de wijn meer intensiteit en zoetheid te geven. Deze wijn is, in tegenstelling tot ...
Meer over deze wijn
Met een kapel uit de elfde eeuw op het terrein, was Chateau d'Escurac een opmerkelijke producent in Civrac en Medoc sinds de wijnen voor het eerst werden genoemd als "onder de vijfde groei ...
Meer over deze wijn
Dankzij een hoog kleigehalte in de bodem is deze Zuid-Afrikaanse Chardonnay vol en subtiel tegelijk. Strogeel van kleur en met een diversiteit aan geuren en smaken. Met de frisheid van ...
Meer over deze wijn
Martini Asti is een prachtige Italiaanse mousserende wijn. De wijn is gemaakt van de Muskaat druif en heeft een zachte en rijpe smaak. De steile en zonovergoten heuvels in het hart van ...
Meer over deze wijn