De hele druiven gisten in roterende tanks en weken daarna nog 2 dagen. Na de gisting werd de helft van de druivenschillen verwijderd waarna het geheel in vaten wordt gepompt om verder te gisten. Hierna gaat de wijn nog 12 tot 15 maanden in Frans eikenhouten vaten die voor de 2e en 3e keer gebruikt worden.
In de neus complexe aroma's van rijpe banaan, moerbei en pruim. In de mond een soepele volle wijn met een fluweelzacht mondgevoel en zijdezachte tannines.
Deze Pinotage gaat goed samen met stevige vleesgerechten, braadstuk en vlees gegrild op de "braai" met een zoete barbequesaus. Ook bij licht kruidige gerechten is het een waar genot om deze wijn te drinken.
Orphan Bank is getuige van Langmeil's inzet voor het behoud van de oude en zeldzame Barossa wijngaarden. Tien rijen Shiraz die voor 1860 zijn geplant, werden gered van de bulldozer van een ...
Meer over deze wijn
De druiven voor deze wijn worden midden oktober met de hand geplukt. De wijn is robijn rood van kleur. Hij heeft krachtige en fruitige aroma’s en specerijen waaronder vanille. Goed ...
Meer over deze wijn
Een heerlijke zoete witte wijn gemaakt naar voorbeeld van de Chinese Chefoo wijn. Een melange van zoete Europese wijnen, aangevuld met extra zoete most maken deze wijn heerlijk ...
Meer over deze wijn
Deze Spaanse rode is perfect in balans. De zuren, het fruit, de tannines. De kleur is intens. De geuren en smaken blijven maar doorkomen en blijven ook nog even rondhangen: kersen, rood ...
Meer over deze wijn