Het productieproces van alcoholvrije wijn begint op dezelfde manier als dat van gewone wijn met alcohol. Tijdens dit proces ontstaat alcohol door het gisten van de suikers in het druivensap, wat een grote invloed heeft op de uiteindelijke smaak van de wijn. Daarom is het essentieel dat ook een wijn die uiteindelijk alcoholvrij wordt, deze stap doorloopt. Vervolgens wordt de alcohol uit de wijn verwijderd. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, zoals met de vacuümtechniek of de 'spinning cone'-techniek. Bij deze methoden wordt de alcohol op lage temperatuur uit de wijn onttrokken en wordt er gebruik gemaakt van draaiende kegels die stoom produceren, wat helpt om geuren en smaken te behouden tijdens het proces.
Viognier is een moeilijke druif om te verbouwen. Dit komt doordat de druif alleen houdt van een arme, kalkrijke en granieten bodem. Daarbij komt dat de druif precies rijp moet zijn om ...
Meer over deze wijn
Erg aangenaam glas Barbera gemaakt door de boertjes van de Cantina di Vinchio!Vinchio ligt in het noordoosten van de Piemonte dichtbij Nizza. Dit gebied is bij uitstek geschikt voor perfecte ...
Meer over deze wijn
Naast de conventionele wijnbouw maakt San Silvestro ook biologisch gekwalificeerde wijnen, zoals deze barbera. De druiven komen uiteraard uit Piemonte. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Deze Rosso is de instapper van de biologische wijnen van San Silvestro. Hij rijpt op roestvrijstaal en komt dus niet in aanraking met hout. Zacht en toegankelijk en lekker bij gegrilde ...
Meer over deze wijn
Zwoel Siciliaans rood, boordevol zonnig fruit, chocotoffee en verleidelijk rijp. Superzacht en vol. Alsof je de hartverwarmende Mediterrane zon in huis haalt. Ongereserveerd lekkere Riserva.
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
De Tempranillo is een blauwe druif die vooral bekendstaat als de ruggengraat van Spaanse topwijnen. De naam komt van temprano, wat "vroeg" betekent, verwijzend naar de vroege rijping van de ...
Meer over deze wijn
Susumaniello is één van de zeldzaamste en oudste druivenrassen ter wereld die tot voor kort bijna was uitgestorven. Hij staat alleen nog aangeplant in de hak van Italië rond Salento in ...
Meer over deze wijn