Voor Amarone worden de druiven na de oogst gedroogd waardoor een deel van het vocht verdampt. Van het ingedikte, suikerrijke sap wordt deze volle, zachte wijn gemaakt. La Mama' noemen Italianen Amarone: de moeder van alle wijnen. Het geheim van Amarone zit in de speciale bereiding. Na de oogst worden de druiven minstens twee maanden, maar vaak veel langer, gedroogd. Van het ingedikte, suikerrijke sap wordt een droge, volle wijn gemaakt met fluwelige aroma's van gekonfijte kers en chocolade. Dit is een relaxwijn om rustig van te genieten, bijvoorbeeld bij pittige kaassoorten. Ook lekker bij wild.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Voor de Amarone worden de druiven ingedroogd. Het geconcentreerde sap levert een krachtige, stoere, droge wijn op. Vol, bitter en rijk van smaak met een hoog alcoholpercentage. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Dubbele magnum Amarone. De Jeroboam bevat 3 liter en dat staat gelijk aan vier normale flessen. De wijn is krachtig en hoog in alcohol, vanwege het indrogen van de druiven voor het maken van ...
Meer over deze wijn
Een van de meest beroemde en iconische wijnen van heel Italië. Gemaakt van ingedroogde druiven. Zeer krachtig en sterk alcoholisch met concentratie en spierballen. Alcoholpercentage: 15,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Het oogsten begint aan het einde van september maar alleen die trossen van de Corvina Corvinone Rondinella en Molinara druiven die het meest rijp zijn en het meest zijn blootgesteld aan de ...
Meer over deze wijn