Het oorspronkelijke negentiende-eeuwse wijndomein Château Canet wordt erkend als één van de meest toonaangevende wijnhuizen in Minervois en ligt in het hart van de Languedoc-Roussillon. Minervois is een klein wijngebied waar zowel de internationale als de regionale druiven hun thuis hebben gevonden. Château Canet maakt de wijnen volgens de richtlijn van Terra Vitis®, een methode waardoor het milieu en de duurzaamheid van de wijngaarden en het omliggende agrarische terrein behouden worden. Minervois wijn Minervois is een appellatie die hoofdzakelijk rode wijnen produceert: 83% rood, 14% rosé en slechts 3% wit. Bij Château Canet is echter witte Minervois hun specialiteit. Dit komt door de ligging in het meeste westelijke stukje van de Minervois. Hier wordt het klimaat beïnvloed door een westelijke wind die van de Atlantische oceaan komt in plaats van de oostelijke en zeer warme 'Marin' die door de rest van de Minervois blaast. De koelere 'Cers' zorgt voor een beter zuurgehalte in de
Amerikaanse Chardonnay gerijpt op oude Bourbonvaten. Dit zorgt voor een volle rijke chardonnay met tonen van vanille, abrikoos en gele appel. Perfecte combinatie met romige sauzen of kip. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Deze Zuid-Afrikaanse reserva variant is gemaakt van druiven van speciaal geselecteerde wijngaarden. De viognier voegt een lekkere zachte fruitigheid toe van nectarines en perzik en de ...
Meer over deze wijn
In no time heeft Jean-Claude Mas van Arrogant Frog de mascotte van zijn bedrijf gemaakt. Een humoristische naam, maar serieuze wijn die je gerust aan tafel kan serveren. Deze blend is vol en ...
Meer over deze wijn
Witte blend uit de Languedoc gemaakt van 80% chardonnay, 17% viognier en 3% muscat. De wijn wordt gemaakt door Jean-Claude Mas, een van de beste wijnmakers van de Languedoc. Serveer deze ...
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn