Domaine des Berthiers, gelegen in het pittoreske wijndorpje Saint-Andelain aan de voet van de Saint-Andelain-heuvel, produceert een voortreffelijke Pouilly-Fumé die de essentie van dit prestigieuze wijngebied belichaamt. Het domein profiteert van het zeldzame 'Silex'-terroir, een bodem rijk aan vuursteen, die bekend staat om het creëren van wijnen met een uitgesproken mineraliteit en finesse. Wijnbereiding en rijping De Sauvignon Blanc-druiven voor deze cuvée worden met de grootste zorg verbouwd op de Silex-rijke hellingen van Saint-Andelain. Tijdens de oogst wordt er nauwlettend gelet op de aromatische balans en de gezondheid van de druiven om ze op het optimale moment te plukken. Na een zachte persing onder lage druk worden de sappen koud gestabiliseerd en gedurende acht dagen in contact gehouden met fijne droesem. De fermentatie vindt plaats bij lage temperatuur, gevolgd door een rijping op fijne droesem met wekelijkse bâtonnage gedurende minimaal zes maanden tot aan de botteling.
De Sancerre wijn van Fernand Girard uit de Loire behoort al jaren tot één van de beste van de streek, iets wat erg zeldzaam is. Wat is het geheim? Fernand, zijn vrouw Monique en hun zoon ...
Meer over deze wijn
Sancerre staat al decennia bekend als een van de grote witte wijnen van Frankrijk. Deze uitmuntende Sauvignon Blanc uit de Loire bevestigt die status met verve. Afkomstig van een ...
Meer over deze wijn
Als je aan de beroemde sauvignon blanc wijnen uit de Loire vallei denkt, dan komen Sancerre en Pouilly-Fumé als eerste bij je op. Menetou-Salon is een minder bekende appellatie, maar ...
Meer over deze wijn
De Loire appellatie Sancerre wordt samen met buurman Pouilly-Fumé gezien als de bakermat van sauvignon blanc. Zeer verfijnd, en een ideaal klassiek aperitief. Tegelijkertijd gastronomisch ...
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn