De druiven komen van 8 verschillende wijngaarden, waarvan het grootste deel in Maligny ligt. De bodem is rijk aan klei, kalk en fossiele resten en geeft de wijn zijn kenmerkende ronde, minerale karakter.
De wijn vergist en rijpt in roestvrijstalen vaten. Zuiver in de neus, met aroma’s van grapefruit en citroen, aangevuld met licht rokerige, kruidige tonen. Zacht, rond en sappig van smaak met veel finesse en een zilte mineraliteit, die aanblijft in de frisse afdronk.
Pierrick bezit 1,1 hectare wijngaard in het noordelijke deel van de 1er Cru Fourchaume. De wijnranken zijn 25 tot 35 jaar oud en groeien op een bodem van Kimmeridge en bruine klei, die de ...
Meer over deze wijn
Het wijnhuis heeft ca. 12 hectare in de Petit Chablis. De bodem is hier jonger dan de oeroude Kimmeridge-bodem, maar Pierrick is ervan overtuigd dat met name zijn grootste perceel in dit ...
Meer over deze wijn
Mooi briljant goudgeel met groene reflecties. Aangename neus, met subtiele aroma's van gedroogde bloemen (limoenbloesem, witte lila) en rijp wit vruchtvlees (perzik, peer). Gekenmerkt door ...
Meer over deze wijn
Goudkleurig, fijne en intense neus met aroma's van witte bloemen (meidoorn, acacia) en citrusvruchten (citroen, grapefruit) op een minerale achtergrond(vuursteen). En ook geuren van perzik ...
Meer over deze wijn
Schitterend geelgroen van kleur. Deze Australische blend heeft een elegante, licht aromatisch geur en frisse, maar tegelijkertijd uitgesproken smaken. Veel fruit, zoals kweepeer, citrus, ...
Meer over deze wijn
Bedwelmend Amarone, krachtig en overweldigend. Een donkere, dieprode kleur. Uit het glas stijgen allerlei geuren op: van bosbessen tot rozijntjes, van vijgen tot amarenekersen en van mokka ...
Meer over deze wijn
Mooi bleekgeel van kleur. Dit is een cava met een stevige mousse, maar de belletjes blijven heel fijn. Lekker aromatisch en fris. In de smaak rond en zacht, levendig en goede zuren. ...
Meer over deze wijn
Manuele oogst van 100 jaar oude druivenstokken. Temperatuur gecontroleerde fermentatie in roestvrij staal op 28° C. Malolactische gisting in nieuwe Franse eiken houten vaten. Rijping op ...
Meer over deze wijn