Afkomstig van verschillende wijngaarden uit Montagnac, Montagne Noire en de Aude. De druivenstokken groeien op een ondergrond van klei en kalksteen en zijn 28-45 jaar oud.
De wijn wordt op 25 graden vergist. Na de gisting blijft het sap nog 30 dagen bij de schilletjes, waarbij de wijn regelmatig wordt overgepompt. Dit wordt gedaan om de wijn meer kracht, smaak en tannines te geven. Hierna rijpt 30% van de wijn in Amerikaanse vaten.
De kleur is mooi granaatrood met een paarse rand. De geur is kruidig met tonen van tabak, rijp fruit, cassis en viooltjes. Rijke en soepele tannines en zoete specerijen.
Heerlijk bijvoorbeeld een lamsbout met ansjovismarinade.
De wijn wordt geproduceerd door 100% Barbera, volgens de appassimento-methode. De druiven zijn gedroogd om de wijn meer intensiteit en zoetheid te geven. Deze wijn is, in tegenstelling tot ...
Meer over deze wijn
Dankzij een hoog kleigehalte in de bodem is deze Zuid-Afrikaanse Chardonnay vol en subtiel tegelijk. Strogeel van kleur en met een diversiteit aan geuren en smaken. Met de frisheid van ...
Meer over deze wijn
Martini Asti is een prachtige Italiaanse mousserende wijn. De wijn is gemaakt van de Muskaat druif en heeft een zachte en rijpe smaak. De steile en zonovergoten heuvels in het hart van ...
Meer over deze wijn
Dieprood van kleur (bijna zwart). De geur is fascinerend met indrukken van kruiden, vlierbloesem en tapenade. Al deze smaken komen terug in de mond waarbij vooral de mooie zuurbalans opvalt. ...
Meer over deze wijn