Kabir is de Arabische benaming voor "de Grote". De druiven van deze wijn komen van het vulkanische eiland Pantellaria. Het label weerspiegelt het continue gevecht van het eiland tegen de harde wind en hoge golven.
De Kabir is een dessertwijn gemaakt van Zibibbo druiven, een lokale benaming voor Muscat de Alexandria. De wijnstokken groeien op een zandgrond die ontstaan is uit lava, op een hoogte van 20 -400 meter boven zeeniveau.
De wijn wordt gemaakt van zeer suikerrijke druiven, waardoor er na de vergisting een hoog gehalte restsuiker overblijft. De gisting vond plaats in RVS tanks bij een temperatuur van 14-16°C. De wijn is gerijpt in tanks gedurende 4 maanden en daarna nog 4 maanden in de fles voordat hij op de markt werd gebracht.
Een helder strogele kleur met gouden reflecties. De Kabir wordt gekarakteriseerd door een rijk en geurig bouquet met geuren van rijpe nectarines in combinatie met de florale tonen van oranjebloesem. Het bouquet wordt in de mond perfect gespiegeld met daarbij een frisse, minerale touch wat zorgt voor een goede balans met de aangename zoetheid. Een mooie aanhoudende finish die hints van peper en nootmuskaat onthult.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Intens donkerrode kleur, complex karakter met een aroma van rijp rood fruit, pruimen en zwarte bessen. Een zoete aanzet, een sappige en rijpe smaak van pruimen en wat zoethout. De afdronk is lang en aangenaam.
Meer over deze wijn
Helder geel van kleur met een neus van bloemen en hinten van abrikoos en mandarijn. Het is een expressieve en goed gebalanceerde wijn. Complex en elegant met een uitermate lange afdronk. ...
Meer over deze wijn
Dieppaars met robijnkleurige gloed. Elegant en complex met aroma's van pruimen, rode bessen en specerijen. Tonen van drop en vanille. Goede balans met zachte, maar aanwezige tannines. Lange afdronk met nuances van chocolade.
Meer over deze wijn
De druiven van het "caillottes" terroir, die uniek is voor de regio Les Garennes, worden nu voor de 'Cuvée Les Caillottes' gebruikt om de fruitigheid en levendigheid te verbeteren.
Een ...
Meer over deze wijn