Intens, levendig en complex. De wijnen van Encosta do Sobral vertegenwoordigen de essentie van Tejo, aldus de wijnmakers. Een breed scala aan druivenrassen wordt gebruikt om de regio tot uitdrukking te brengen in het glas. Bij Encosta Sobral, onderdeel van het grotere Santos en Seixo Wines dat ook in de Douro wijngaarden bezit, wil men zo duurzaam mogelijk te werk gaan. Zo worden er zo min mogelijk chemicaliën gebruikt en wordt een groot deel van de wijnen op lichtgewicht flessen gebotteld. Een gezondere wijngaard en een milieuvriendelijke manier van wijnbouw, is volgens Encosta do Sobral een vereiste om de authenticiteit van de regio in de wijn tot uitdrukking te laten komen. Andere helden van de Douro vallei Lokale druivenrassen van de Douro vallei spelen een belangrijke rol. Castelão (Periquita) geeft over het algemeen fruitige wijnen met in sommige gevallen een lang bewaarpotentieel. Aragonez staat in Spanje beter bekend als Tempranillo en past zich goed aan in verschillende
Luberon is één van de zuidelijkst gelegen appellaties van de Rhône. Het gebied ligt ten zuiden van Ventoux. Een blend van grenache en syrah, een ideale wijn bij de borrel met wat hapjes of ...
Meer over deze wijn
Deze wijn is gemaakt van licht ingedroogde druiven. Door de indroging verdampt het vocht waardoor het druivensap meer suikers en aroma's bevat. Het resultaat na vergisting is een ...
Meer over deze wijn
De naam van deze wijn Collezione Privata betekent letterlijk ‘privécollectie’. Hij wordt dan ook gemaakt van 40% merlot, 20% cabernet sauvignon, 20% syrah en 20% sangiovese. Iedere wijn ...
Meer over deze wijn
Vacqueyras is de betaalbare buurman van Châteauneuf-du-Pape. In het reliëf van de fles zie je twee gekruiste sleutels: dit zijn de sleutels van de apostel Petrus die toegang geven tot het ...
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn