De druiven worden begin oktober geplukt en vervolgens in kratten gelegd en voorzichtig geperst waarna de eerste fermentatie plaatsvindt. Dit proces heeft als doel de typische geur elegantie en stijl van de druiven te behouden. Het tweede fermentatieproces duurt acht tot tien dagen met de schillen van de druiven van de Amarone. Dit proces geeft meer karakter zachtheid en complexiteit aan de wijn. Vervolgens rijpt de wijn nog 12 maanden in houten barriques en nog zes maanden op de fles. Terwijl je deze wijn in een decanteer karaf uitschenkt valt je de mooie intens robijnrode kleur op. Nadat de wijn een half uurtje heeft geademd schenk je je glas vol en snuif je de geur van rijpe kersen bramen exotische specerijen kruidnagel en nootmuskaat op. Je neemt een slok en geniet van de zachte levendige en verfijnde smaak.
Het verschil tussen de 'gewone' Ripasso en de Ripasso Superiore van Pagus Bisano is 6 maanden extra houtrijping. De normale Ripasso rijpt namelijk 12 maanden op hout en de Superiore 18 ...
Meer over deze wijn
Diepe robijn rode kleur. Warme geur van wilde bessen, zoethout en bloesem. Een iets zoete aanzet, rijp fruit, koekkruiden en zoethout. Zachte tannine structuur en een zeer lange afdronk. ...
Meer over deze wijn
De Ripassa is het kleine broertje van het vlaggenschip van de streek, de Amarone. Men bedacht dit concept toen door de grote vraag naar Amarone de prijzen van deze wijn de pan uit rezen. ...
Meer over deze wijn
Ripasso betekent ‘opnieuw gepasseerd’. Een Ripasso wordt gemaakt door een Valpolicella wijn twee keer te vergisten en bij de tweede keer door de gedroogde druivenschillen van de Amarone ...
Meer over deze wijn
Schitterende strogele wijn, de neus roept fruitige en bloemige geuren op; op het gehemelte is de wijn droog, zacht en fris. De wijn heeft een goede body, maar vooral een goede zuurgraad ...
Meer over deze wijn
Neem allereerst een Bourgogne glas. En schenk daar dan deze goudgele krachtpatser in.Tijdens het walsen komen aroma's vrij waaronder: bloemen honing amandel gedroogd fruit boter en vanille ...
Meer over deze wijn
De Syrah druif is het kruidenbuiltje onder de rode druiven. Deze keer is de wijn niet houtgerijpt. Maar desalniettemin speelt hij zijn kruidig zwoele karakter vol uit. Dit komt ook doordat ...
Meer over deze wijn
Wow dit is lekker tintelend verfrissend! Alsof je in vers geoogste druiven bijt.De wijn is medium vol en met een exotisch kruidige smaak die wel heel goed van pas komt bij diverse ...
Meer over deze wijn