De druiven worden begin oktober geplukt en vervolgens in kratten gelegd en voorzichtig geperst waarna de eerste fermentatie plaatsvindt. Dit proces heeft als doel de typische geur elegantie en stijl van de druiven te behouden. Het tweede fermentatieproces duurt acht tot tien dagen met de schillen van de druiven van de Amarone. Dit proces geeft meer karakter zachtheid en complexiteit aan de wijn. Vervolgens rijpt de wijn nog 12 maanden in houten barriques en nog zes maanden op de fles. Terwijl je deze wijn in een decanteer karaf uitschenkt valt je de mooie intens robijnrode kleur op. Nadat de wijn een half uurtje heeft geademd schenk je je glas vol en snuif je de geur van rijpe kersen bramen exotische specerijen kruidnagel en nootmuskaat op. Je neemt een slok en geniet van de zachte levendige en verfijnde smaak.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Het verschil tussen de 'gewone' Ripasso en de Ripasso Superiore van Pagus Bisano is 6 maanden extra houtrijping. De normale Ripasso rijpt namelijk 12 maanden op hout en de Superiore 18 ...
Meer over deze wijn
Ripasso betekent ‘opnieuw gepasseerd’. Een Ripasso wordt gemaakt door een Valpolicella wijn twee keer te vergisten en bij de tweede keer door de gedroogde druivenschillen van de Amarone ...
Meer over deze wijn
HEMA Vivunt Valpolicella Ripasso Superiore 0.75L nu voor slechts €7.5,-. Karakteristiek de bittere kersen aangevuld met het wat krentachtige zoet vanwege de ripassotechniek, het werken met ...
Meer over deze wijn
De basis Valpolicella wijn krijgt een tweede vergisting op de schillen van de Amarone-druiven. Dit her-passeren van de wijn noemen ze: Ripasso. Krachtig met kersen, bramen en vanille. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Ooit maakten de monniken hier wijn. Nu doet Thierry Thomas en zijn team ons telkens verbazen met zijn 'monnikenwerk'! Elegant volle Chardonnay met een houtrijping op reeds gebruikte vaten. ...
Meer over deze wijn
Neem allereerst een Bourgogne glas. En schenk daar dan deze goudgele krachtpatser in.Tijdens het walsen komen aroma's vrij waaronder: bloemen honing amandel gedroogd fruit boter en vanille ...
Meer over deze wijn
De Cave de Richemer heeft als slogan: 'your stopover between land and sea!'Tja wat moet je daar nog aan toevoegen als je deze bloedstollend goed gemaakte Sauvignon Blanc hebt gedronken? De ...
Meer over deze wijn
Deze vrolijke rosé is gemaakt van de frivole, kruidige Syrah druif. Aroma's van aardbeien, frambozen, rozen en roze peper waaieren uit je glas. Onweerstaanbaar als apéritief maar ook ...
Meer over deze wijn