'Brut' bij Spumante geeft het zoetheidsniveau van de mousserende wijn aan. Een Brut Spumante is droog en bevat weinig restsuiker, meestal tussen de 0 en 12 gram per liter. Dit lage suikergehalte zorgt voor een frisse, knisperende smaak met een zuivere afdronk, waardoor het een veelzijdige en populaire keuze is, zowel als aperitief als bij eten.SpumanteSpumante is de Italiaanse term voor 'mousserend' of 'schuimend. Het is geen specifieke druif of regio, maar een algemene aanduiding voor mousserende wijn. Er zijn verschillende stijlen van Spumante, die variëren in smaak, zoetheid en productiemethode: De Asti Spumante is een lichte, zoete Spumante van de Moscato-druif uit Piemonte, vaak gedronken bij dessert. De Franciacorta is een premium Spumante uit Lombardije, gemaakt met de metodo classico (vergelijkbaar met de champagnemethode) en vaak van druiven als Chardonnay en Pinot Noir. En natuurlijk Prosecco Spumante, de populaire, meestal fruitige en frisse Spumante gemaakt van de
Deze mousserende rosé wordt gemaakt door een Catalaanse cava-specialist met Belgische roots. Het is een cava-blend van 80% macabeo, aangevuld met 10% chardonnay en 10% pinot noir. Na de ...
Meer over deze wijn
Deze rosé champagne van De Saint-Gall wordt gemaakt van 84% chardonnay. Hij krijgt zijn kleur door de toevoeging van 16% rode wijn gemaakt van pinot noir druiven uit de champagnestreek. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Een schitterend heldere Champagne met aroma's van amandel en brioche. De mond is rijk en zacht met complexe honingsmaken. Een fijne, gebalanceerde Champagne die je graag naast je dessert wil drinken.
Meer over deze wijn
Grappig genoeg is het begrip 'Crémant' oorspronkelijk ingevoerd door wijnproducenten in de Champagnestreek. Het begrip gaf aan dat een wijn een relatief lage flesdruk had, in ieder geval in ...
Meer over deze wijn
Toscane is een streek waar geschiedenis, gastronomie en wijn naadloos samensmelten. De glooiende heuvels, warme zomers en koele nachten zorgen al eeuwen voor ideale omstandigheden voor ...
Meer over deze wijn
Viognier is een moeilijke druif om te verbouwen. Dit komt doordat de druif alleen houdt van een arme, kalkrijke en granieten bodem. Daarbij komt dat de druif precies rijp moet zijn om ...
Meer over deze wijn
Als er één familie is die het Super Tuscan-gevoel uitstralen, dan is het wel de familie Ciacci. Met verschillende Azienda's in hun bezit, verspreid over heel Toscane (van Maremmen tot ...
Meer over deze wijn
Massimo Firelli is een Italiaans wijnmerk dat zich richt op het herontdekken van zeldzame, inheemse druivenrassen uit Zuid-Italië, met name uit Puglia. Zo zijn de Susumaniello en de ...
Meer over deze wijn