'Brut' bij Spumante geeft het zoetheidsniveau van de mousserende wijn aan. Een Brut Spumante is droog en bevat weinig restsuiker, meestal tussen de 0 en 12 gram per liter. Dit lage suikergehalte zorgt voor een frisse, knisperende smaak met een zuivere afdronk, waardoor het een veelzijdige en populaire keuze is, zowel als aperitief als bij eten.SpumanteSpumante is de Italiaanse term voor 'mousserend' of 'schuimend. Het is geen specifieke druif of regio, maar een algemene aanduiding voor mousserende wijn. Er zijn verschillende stijlen van Spumante, die variëren in smaak, zoetheid en productiemethode: De Asti Spumante is een lichte, zoete Spumante van de Moscato-druif uit Piemonte, vaak gedronken bij dessert. De Franciacorta is een premium Spumante uit Lombardije, gemaakt met de metodo classico (vergelijkbaar met de champagnemethode) en vaak van druiven als Chardonnay en Pinot Noir. En natuurlijk Prosecco Spumante, de populaire, meestal fruitige en frisse Spumante gemaakt van de
Deze mousserende rosé wordt gemaakt door een Catalaanse cava-specialist met Belgische roots. Het is een cava-blend van 80% macabeo, aangevuld met 10% chardonnay en 10% pinot noir. Na de ...
Meer over deze wijn
Een elegante Champagne gemaakt van gelijke delen chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Wat fruitiger dan de Brut Royal, elegant van smaak met een fijne mousse en een prachtige afdronk. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Deze rijke Pongrácz Brut wordt gemaakt van de pinot noir and chardonnaydruif. Hij heeft de smaak van rijp zwart fruit en geroosterd brood. En daarna ook nog een heerlijke lange nasmaak. Wat ...
Meer over deze wijn
Elixir is een wat zoetere champagne van Pommery in de stijl van een ‘sec’. Deze blend van meerdere oogstjaren is levendig en vol met de smaak van kweeperenjam. Ideale champagne voor bij een ...
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn