In de regio Szekszárd moet de Bikavér minimaal de druiven Kékfrankos en Kadarka in de blend hebben. Márkvárt Bikavér heeft altijd 50% Kékfrankos en 10% Kadarka als basis. De andere rassen wisselen per jaar tussen Merlot, Cabernet Sauvignon en Zweigelt. De wijn rijpt 1 jaar in oude vaten, wat resulteert in een elegante en complexe wijn.
Bikavér in Szekszárd staat voor complexiteit en elegantie, afkomstig van de mooie zuurgraad, ondersteund door rijp zwart fruit en subtiele kruiden.Oorsprong
De bikaver wijnen, ook wel bekend als "Bull's Blood," komen uit Hongarije, specifiek uit de regio Eger. De naam is ontstaan in de 16e eeuw, tijdens de belegering van Eger door de Ottomanen. Volgens de legende dronken de verdedigers van de stad de krachtige rode wijn om hun moed te versterken, en de vijanden dachten dat de wijn hen bloed gaf. Deze wijn is vaak een blend van druiven zoals Kékfrankos, Cabernet Sauvignon en Merlot, en staat bekend om zijn volle, robuuste smaak.
Kékfrankos heeft een enorm potentieel in de regio Szekszárd. Het produceert wijnen die elegant, fruitig zijn met een grote zuurgraad. Smaken van bosbessen en aangename eucalyptustonen komen ...
Meer over deze wijn
Het gebied Alba staat bekend om superieure wijnen. De wijngaarden en het terroir die aan de basis staan van deze wijn behoren in de streek tot de elite. Daarom is het niet gek dat deze ...
Meer over deze wijn
Een mooie dieprode kleur en een intense, zelfs wat kruidige neus. In de mond komt zijn volle, zachte en ronde smaak goed tot uiting. Het fruit is mooi rijp en geconcentreerd en er zijn tonen ...
Meer over deze wijn
De druiven van de druiven soorten gebruikt in deze wijn (Chardonnay, Sauvignon en Malvasia) genieten van alle mooie invloeden in Salento. Zo schijnt de zon volop en kunnen de trossen voor ...
Meer over deze wijn
Een klasse champagne met mineraliteit! Een ‘blanc de blancs’ van 100% Chardonnay druiven. Deze champagne heeft een levendige strogele kleur. Met een zacht mondgevoel en smaken van ...
Meer over deze wijn