Piemonte ligt in het noordwesten van Italië en is één van de meest bekende wijnstreken van het land. Piemonte betekent letterlijk vertaald 'aan de voet van de berg' en de invloeden van het grenzende Alpen gebied zijn ook duidelijk aanwezig. De streek heeft een gematigd tot koel klimaat, waardoor het seizoen iets korter dan gemiddeld is. Door de hoge ligging van de wijngaarden koelt het 's nachts altijd goed af. Dit komt de rijping van de druiven ten goede en er komen geweldige aroma's vrij. Daarnaast vormt ook de mineraal- en kalkrijke bodem een uitstekende basis voor de wijnbouw. Voor Italiaanse rode wijn uit Piemonte geldt over het algemeen dat die elegant, expressief en tanninerijk is. Piemonte wijn Een andere kracht van de wijnbouw in Piemonte is het behoud van traditionele waarden en het gebruik van unieke druiven. Piemonte herbergt namelijk een aantal bekende druivenrassen (Nebbiolo, Barbera, Dolcetto) waarmee 's werelds meest beroemde wijnen worden gemaakt, zoals Barolo,
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Deze opvallend soepele italiaanse wijn is gemaakt met gedroogde barberadruiven. Daardoor smaakt hij lekker vol en zacht. Voor zo, aan tafel en bij kaas. ...
Meer over deze wijn
Naast de conventionele wijnbouw maakt San Silvestro ook biologisch gekwalificeerde wijnen, zoals deze barbera. De druiven komen uiteraard uit Piemonte. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Het productieproces van alcoholvrije wijn begint op dezelfde manier als dat van gewone wijn met alcohol. Tijdens dit proces ontstaat alcohol door het gisten van de suikers in het druivensap, ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Doordrink-alert! Geen wijn die op dit moment in zo'n sneltreinvaart de wijnkaart en de koelkast van vele wijnliefhebbers bestormt als Viognier. Smaakvol, fruitig en een kruidig ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn
Réserve de Pierre is een blend die wordt geproduceerd in Costières de Nimes, een stadje in het zuidelijke deel van de Rhône-vallei. In de heuvels van de Rhône worden verschillende ...
Meer over deze wijn