Piemonte ligt in het noordwesten van Italië en is één van de meest bekende wijnstreken van het land. Piemonte betekent letterlijk vertaald 'aan de voet van de berg' en de invloeden van het grenzende Alpen gebied zijn ook duidelijk aanwezig. De streek heeft een gematigd tot koel klimaat, waardoor het seizoen iets korter dan gemiddeld is. Door de hoge ligging van de wijngaarden koelt het 's nachts altijd goed af. Dit komt de rijping van de druiven ten goede en er komen geweldige aroma's vrij. Daarnaast vormt ook de mineraal- en kalkrijke bodem een uitstekende basis voor de wijnbouw. Voor Italiaanse rode wijn uit Piemonte geldt over het algemeen dat die elegant, expressief en tanninerijk is. Piemonte wijn Een andere kracht van de wijnbouw in Piemonte is het behoud van traditionele waarden en het gebruik van unieke druiven. Piemonte herbergt namelijk een aantal bekende druivenrassen (Nebbiolo, Barbera, Dolcetto) waarmee 's werelds meest beroemde wijnen worden gemaakt, zoals Barolo,
Viognier is een moeilijke druif om te verbouwen. Dit komt doordat de druif alleen houdt van een arme, kalkrijke en granieten bodem. Daarbij komt dat de druif precies rijp moet zijn om ...
Meer over deze wijn
Deze licht bubbelende rosé wordt gemaakt van de barbera-druif. Meestal wordt van deze druif mooie rode wijn gemaakt. De familie Sartirano is altijd in voor wat nieuws en maakt er deze ...
Meer over deze wijn
Erg aangenaam glas Barbera gemaakt door de boertjes van de Cantina di Vinchio!Vinchio ligt in het noordoosten van de Piemonte dichtbij Nizza. Dit gebied is bij uitstek geschikt voor perfecte ...
Meer over deze wijn
Naast de conventionele wijnbouw maakt San Silvestro ook biologisch gekwalificeerde wijnen, zoals deze barbera. De druiven komen uiteraard uit Piemonte. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Toscane is een streek waar geschiedenis, gastronomie en wijn naadloos samensmelten. De glooiende heuvels, warme zomers en koele nachten zorgen al eeuwen voor ideale omstandigheden voor ...
Meer over deze wijn
Viognier is een moeilijke druif om te verbouwen. Dit komt doordat de druif alleen houdt van een arme, kalkrijke en granieten bodem. Daarbij komt dat de druif precies rijp moet zijn om ...
Meer over deze wijn
Als er één familie is die het Super Tuscan-gevoel uitstralen, dan is het wel de familie Ciacci. Met verschillende Azienda's in hun bezit, verspreid over heel Toscane (van Maremmen tot ...
Meer over deze wijn
Massimo Firelli is een Italiaans wijnmerk dat zich richt op het herontdekken van zeldzame, inheemse druivenrassen uit Zuid-Italië, met name uit Puglia. Zo zijn de Susumaniello en de ...
Meer over deze wijn