Interesse voor wijn van vulkanische bodem neemt steeds meer toe. En dan is Italië hét walhalla voor liefhebbers van deze terroirwijnen met alle actieve en uitgedoofde vulkanen. Zelfs als een vulkaan niet meer actief is, is de bodem nog bijzonder vruchtbaar vol vulkanisch gesteente. Als er een gebied is dat bekend staat om vulkanische wijn, is het Sicilië wel. Het eiland telt ruim 103.000 hectare aan wijngaarden en wijnbouw vormt een belangrijke industrie op het eiland. Vulkanische wijn Het vulkanische eiland mocht in het verleden dan wel bekend staan om de productie van bulkwijnen, vandaag de dag kan dat imago worden afgeschud. Waar het eerder met name geroemd werd om zijn versterkte wijn Marsala, zijn het nu de stille witte en rode wijnen waar het eiland bekend om staat. De verschuiving van kwantiteit naar kwaliteit, die eind jaren tachtig werd ingezet, is vooral te danken aan de sterk verbeterde wijnbouwtechnieken. Carricante Er staan tal van internationale druivenrassen aangeplant
Deze Nerello Mascalese wordt de koningin van Sicilië genoemd. Want alles aan deze Italiaanse rode wijn is satijnzacht met een majestueus verfijnde luxe (van ceder, vanille en mokka) naast ...
Meer over deze wijn
In Italië weten ze wel hoe je een loepzuivere rosé maakt. Stuivend fris Siciliaans met rode besjes en roze grapefruit. Heerlijk als aperitief of bij gegrilde vis.
Meer over deze wijn
Siciliaanse wijn biedt waar voor uw geld: toegankelijke Italiaanse wijn met een eigentijdse twist en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Inheemse druivenrassen als Pinot Grigio, ...
Meer over deze wijn
Het Italiaanse eiland Sicilië staat bekend om zijn vulkanische gronden. Een geschenk van de Etna. Vulkanische grond staat bekend om zijn vruchtbaarheid, maar levert natuurlijk ook gevaar op; ...
Meer over deze wijn
Château Nouret ligt in de noordelijke Médoc, vlakbij Civrac en Bégadan en op steenworp afstand van het beroemde, hoog aangeschreven Château La Tour de By waar het zeker wat van weg heeft. De ...
Meer over deze wijn
Een Governo is een Italiaanse wijnstijl die verwijst naar een oude wijnmaaktechniek die oorspronkelijk uit Toscane komt, genaamd "Governo all'uso Toscano". Deze methode wordt al sinds ...
Meer over deze wijn
Wat krijg je als je vier karaktervolle druiven samenbrengt? Precies: een wijn die zacht én fris is, vol van smaak en heerlijk doordrinkbaar. Macabeo zorgt voor elegantie en subtiele bloemige ...
Meer over deze wijn
Chianti is een beroemde Italiaanse rode wijn uit de regio Toscane. Het wordt voornamelijk gemaakt van de Sangiovese-druif, die zorgt voor een fruitige, kruidige smaak met tonen van kersen, ...
Meer over deze wijn