Siciliaanse wijn biedt waar voor uw geld: toegankelijke Italiaanse wijn met een eigentijdse twist en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Inheemse druivenrassen als Pinot Grigio, Catarratto, Grillo, Inzolia, Nero d'Avola en Nerello Mascalese genieten hier van het overvloedige aantal zonuren en de positieve invloeden van de vulkanische gronden die te danken zijn aan de Etna. De inheemse Inzolia Inzolia is een inheems Italiaans druivenras dat zowel op Sicilië als in Toscane groeit. In Toscane staat deze druif ook wel bekend als Ansonica. Met name op Sicilië worden er knisperfrisse droge witte wijnen van gemaakt, zowel in blends als op zichzelf in een zogenoemde 'monocépage'. Inzolia geeft licht aromatische wijnen, vol citrus en soms een vleugje kruidigheid. De druif is met name bekend geworden door Marsala. Een versterkte (mild zoete) wijn die veelal in het westen van Sicilië wordt gemaakt van druiven als Catarratto, Grillo en Inzolia.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Deze Nerello Mascalese wordt de koningin van Sicilië genoemd. Want alles aan deze Italiaanse rode wijn is satijnzacht met een majestueus verfijnde luxe (van ceder, vanille en mokka) naast ...
Meer over deze wijn
In Italië weten ze wel hoe je een loepzuivere rosé maakt. Stuivend fris Siciliaans met rode besjes en roze grapefruit. Heerlijk als aperitief of bij gegrilde vis.
Meer over deze wijn
Interesse voor wijn van vulkanische bodem neemt steeds meer toe. En dan is Italië hét walhalla voor liefhebbers van deze terroirwijnen met alle actieve en uitgedoofde vulkanen. Zelfs als een ...
Meer over deze wijn
Het Italiaanse eiland Sicilië staat bekend om zijn vulkanische gronden. Een geschenk van de Etna. Vulkanische grond staat bekend om zijn vruchtbaarheid, maar levert natuurlijk ook gevaar op; ...
Meer over deze wijn