Lucido is een witte wijndruif die voornamelijk wordt verbouwd op Sicilië, het grootste eiland van Italië. De druif is ook bekend onder de naam Catarratto, die misschien wat bekender is, vooral in de context van Siciliaanse wijnen. De Lucido-druif gedijt goed in het warme en zonnige klimaat van Sicilië, waar de lange zomers en de invloed van de zee zorgen voor ideale rijpingsomstandigheden. De druif kan goed omgaan met droge omstandigheden, wat een voordeel is in de vaak hete Siciliaanse zomers.Lucido wijnstijlenLucido-druiven worden vaak gebruikt om droge witte wijnen te maken die licht en gemakkelijk te drinken zijn. Ze kunnen zowel als enkelvoudige variëteitswijnen worden gemaakt als in blends met andere druivensoorten. Ze worden ook gebruikt in sommige mousserende wijnen.
Interesse voor wijn van vulkanische bodem neemt steeds meer toe. En dan is Italië hét walhalla voor liefhebbers van deze terroirwijnen met alle actieve en uitgedoofde vulkanen. Zelfs als een ...
Meer over deze wijn
Maak kennis met Zibibbo, een van de meest intrigerende druivenrassen van Italië. Deze aromatische krachtpatser - ook wel bekend als Muscat of Alexandria - komt perfect tot zijn recht in het ...
Meer over deze wijn
Deze fonkelende lichtroze rosé, elegant als een Provence-wijn, maar met het zonnige karakter van Sicilië, verrast vanaf de eerste slok. Stuivend frisse en loepzuivere 'Blush' rosé.
Meer over deze wijn
Deze Nerello Mascalese wordt de koningin van Sicilië genoemd. Want alles aan deze Italiaanse rode wijn is satijnzacht met een majestueus verfijnde luxe (van ceder, vanille en mokka) naast ...
Meer over deze wijn
Interesse voor wijn van vulkanische bodem neemt steeds meer toe. En dan is Italië hét walhalla voor liefhebbers van deze terroirwijnen met alle actieve en uitgedoofde vulkanen. Zelfs als een ...
Meer over deze wijn
Toscane is een streek waar geschiedenis, gastronomie en wijn naadloos samensmelten. De glooiende heuvels, warme zomers en koele nachten zorgen al eeuwen voor ideale omstandigheden voor ...
Meer over deze wijn
Viognier is een moeilijke druif om te verbouwen. Dit komt doordat de druif alleen houdt van een arme, kalkrijke en granieten bodem. Daarbij komt dat de druif precies rijp moet zijn om ...
Meer over deze wijn
Als er één familie is die het Super Tuscan-gevoel uitstralen, dan is het wel de familie Ciacci. Met verschillende Azienda's in hun bezit, verspreid over heel Toscane (van Maremmen tot ...
Meer over deze wijn