Interesse voor wijn van vulkanische bodem neemt steeds meer toe. En dan is Italië hét walhalla voor liefhebbers van deze terroirwijnen met alle actieve en uitgedoofde vulkanen. Zelfs als een vulkaan niet meer actief is, is de bodem nog bijzonder vruchtbaar vol vulkanisch gesteente. Als er een gebied is dat bekend staat om vulkanische wijn, is het Sicilië wel. Het eiland telt ruim 103.000 hectare aan wijngaarden en wijnbouw vormt een belangrijke industrie op het eiland. Vulkanische wijn Het vulkanische eiland mocht in het verleden dan wel bekend staan om de productie van bulkwijnen, vandaag de dag kan dat imago worden afgeschud. Waar het eerder met name geroemd werd om zijn versterkte wijn Marsala, zijn het nu de stille witte en rode wijnen waar het eiland bekend om staat. De verschuiving van kwantiteit naar kwaliteit, die eind jaren tachtig werd ingezet, is vooral te danken aan de sterk verbeterde wijnbouwtechnieken. Carricante Er staan tal van internationale druivenrassen aangeplant
Het zonovergoten Sicilië is één van de grootste wijnstreken van Italië en kent op het gebied van wijn een eeuwenlange geschiedenis. Verschillende volkeren hebben hier geregeerd: van de ...
Meer over deze wijn
Siciliaanse wijn biedt waar voor uw geld: toegankelijke Italiaanse wijn met een eigentijdse twist en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Inheemse druivenrassen als Pinot Grigio, ...
Meer over deze wijn
Lucido is een witte wijndruif die voornamelijk wordt verbouwd op Sicilië, het grootste eiland van Italië. De druif is ook bekend onder de naam Catarratto, die misschien wat bekender is, ...
Meer over deze wijn
Alsof een sappige witte perzik vergat zich af te drogen na een duik in de Middellandse zee, zo kun je deze knisperfrisse, loepzuivere Pinot Grigio uit Sicilië het beste beschrijven. Rank-ziltig en sappig-rijp tegelijk!
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn