De Provence is een idyllische omgeving met de glooiende lavendelvelden én ademt rosé. Meer dan de helft van alle wijngaarden zijn bestemd voor druiven om uiteindelijk rosé mee te maken. Uniek kunnen we wel zeggen. Maar Provence rosé is ook zeer gewild: de allerbeste droge rosés komen uit dit gebied. Ze worden gemaakt van blauwe druiven, zoals Grenache, Cabernet Sauvignon of Cinsault, en staan bekend om hun bleke kleur. Qua smaak zijn ze zeer elegant met impressies van rood fruit en gedroogde kruiden. Dit maakt ze ook een uitstekende begeleider van gegrilde vissoorten, salade niçoise en zeevruchten. Provence rosé Coteaux d'Aix en Provence, vernoemd naar de Franse stad, is één van de belangrijkste appellaties van de Provence. Rosé wijn beslaat hier ruim 50% van de totale wijnproductie. De wijngaarden liggen op ongeveer 30 kilometer afstand van de zee en genieten van ongeveer 3.000 zonuren per jaar. De lange en droge zomer zorgt in de meeste oogstjaren voor een ideale oogst en zo ook in
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Een van de beschermde herkomstgebieden binnen de Provence is Côteaux d'Aix en Provence. Precies de plek waar deze wijn van de Britse familie Cronk vandaan komt. 'X de Mirabeau' is een ...
Meer over deze wijn
Nice Rosé is een lichtroze wijn uit de Provence gemaakt van grenache, cinsault en syrah. Hij is heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld de lokale salade Niçoise met vers gegrilde tonijn. ...
Meer over deze wijn
Verfrissende rosé met een zeer lichte kleur. Je proeft aardbeien, frambozen, kersen enrabarber. Met deze wijn waan je je direct in de Provence. Op slippers! Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Château Léoube uit de Provence is in 1997 gekocht door de Britse familie Bamfort. Hun wijnen worden gemaakt door Romain Ott, van de beroemde familie Ott van buurdomein Domaines Ott: ...
Meer over deze wijn
Toscane is een streek waar geschiedenis, gastronomie en wijn naadloos samensmelten. De glooiende heuvels, warme zomers en koele nachten zorgen al eeuwen voor ideale omstandigheden voor ...
Meer over deze wijn
Viognier is een moeilijke druif om te verbouwen. Dit komt doordat de druif alleen houdt van een arme, kalkrijke en granieten bodem. Daarbij komt dat de druif precies rijp moet zijn om ...
Meer over deze wijn
Als er één familie is die het Super Tuscan-gevoel uitstralen, dan is het wel de familie Ciacci. Met verschillende Azienda's in hun bezit, verspreid over heel Toscane (van Maremmen tot ...
Meer over deze wijn
Massimo Firelli is een Italiaans wijnmerk dat zich richt op het herontdekken van zeldzame, inheemse druivenrassen uit Zuid-Italië, met name uit Puglia. Zo zijn de Susumaniello en de ...
Meer over deze wijn