Zin in rood dat net even anders is? Deze Mencía uit het noordwesten van Spanje zit bomvol sappige bramen, frambozen en rood fruit, met daarbovenop een kruidige kick die je meteen wakker kust. De druif is typisch Spaans - een tikkeltje eigenwijs, maar o zo charmant.Na 12 maanden chillen in eikenhouten vaten van 225 en 300 liter (ja, formaat doet ertoe), heeft deze wijn een mooie diepgang zonder z'n frisse vibe te verliezen.Tip van de WijnGoeroe: serveer 'm licht gekoeld in de lente of zomer. Superlekker bij een BBQ, tapas, of gewoon omdat het dinsdag is.Soto del Vicario komt trouwens uit de koker van Pago del Vicario - en die weten écht wat ze doen.
Neem allereerst een Bourgogne glas. En schenk daar dan deze goudgele krachtpatser in.Tijdens het walsen komen aroma's vrij waaronder: bloemen honing amandel gedroogd fruit boter en vanille ...
Meer over deze wijn
De Cave de Richemer heeft als slogan: 'your stopover between land and sea!'Tja wat moet je daar nog aan toevoegen als je deze bloedstollend goed gemaakte Sauvignon Blanc hebt gedronken? De ...
Meer over deze wijn
In Endingen aan de noordkant van de Kaiserstuhl wordt het terroir door een dikke lössbodem gedomineerd. Dit zorgt voor veel elegantie en luchtigheid in de wijnen. Bij de altijd al stevige ...
Meer over deze wijn
De Syrah druif is het kruidenbuiltje onder de rode druiven. Deze keer is de wijn niet houtgerijpt. Maar desalniettemin speelt hij zijn kruidig zwoele karakter vol uit. Dit komt ook doordat ...
Meer over deze wijn