Deze Cagnulari deed het proefpanel niet voor niks aan grote Rioja's denken. De druif Cagnulari bleek namelik hetzelfde te zijn als de Rioja-druif Graciano! Een nobele maar zeldzame druif waar in Rioja kostbare bewaarwijnen van worden gemaakt. De naam 'Kressia' is Sardijns dialect voor 'kersen'.Poderi ParpinelloRuim zeventig jaar geleden vertrok Luigi Parpinello met z'n familie vanuit Veneto naar het Italiaanse eiland Sardinië. In 1964 volgde zoon Giampaolo, na zijn studie oenologie aan de prestigieuze Scuola di Enoligica di Conegliano. Een serieuze carrière volgde, als wijnmaker bij diverse tophuizen in Sardinië. In 1990 werd de eerste wijngaard aangekocht in het noorden van Sardinië. Inmiddels telt Podero Parpinello 35 hectare, vooral aan de noordwestkust bij Castelsardo en de oostkust bij Lago Baratz. Optimale liggingen voor maximale eilandfraîcheur! Inheemse druiven zoals Vermentino, Cannonau, Monica, Cagnulari, Torbato en Semidano voeren de boventoon.
Groots en klassiek, zoals je mag verwachten van een Rioja Reserva. Deze Los Nobles is gemaakt volgens de eeuwenoude Spaanse traditie, waar druiven van verschillende wijngaarden samensmelten ...
Meer over deze wijn
Heerlijk volle houtgerijpte tempranillo uit het hart van Rioja. Harmonieus met duidelijk waarneembare vanilletonen. Je proeft zwart fruit, sigarenkistjes, leer en de Spaanse zon. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Blend van 85% Tempranillo aangevuld met Garnacha, Graciano en Mazuelo. Hij rijpt eerst 18 maanden op Amerikaanse eikenhouten vaten. Daarna nog eens 24 maanden op fles. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Na 15 maanden rijping op Frans en Amerikaans eiken proef je van alles in deze wijn: rijp donker fruit, sigarenkistjes en zoethout. Mooi rond van smaak met veel lengte. Heerlijk bij lamsrack ...
Meer over deze wijn
De DOC Brindisi beslaat slechts 300 ha en daarmee is het zo'n beetje de kleinste van Puglia. Klein maar fijn. Want het is toevallig wel de beste grond voor de Negroamaro-druif. En dat proef ...
Meer over deze wijn
De blauwe druif Nero d'Avola is de bekendste wijn van het Italiaanse eiland Sicilië. Deze inheemse druif wordt bijna alleen maar op dit eiland verbouwd en brengt fruitige en zachte rode ...
Meer over deze wijn
Falanghina is een witte druivenras die voornamelijk wordt aangetroffen in de regio Campanië in Zuid-Italië. De druif heeft een lange geschiedenis en wordt al sinds de Romeinse tijd verbouwd ...
Meer over deze wijn
Al enkele jaren komt Salvatore op puur Piemonteplezier door de eindrondes van onze selecties heen. Deze Salvatore Monferrato Bianco uit Piemonte kwam met 87/100 punten als winnaar uit een ...
Meer over deze wijn