Het noorden van Italië herbergt een van de meest geliefde wijnstreken: Piemonte. Bekend om glooiende heuvels, pittoreske dorpjes en druivenrassen als Nebbiolo en Barbera. Dankzij het koele klimaat en kalkrijke bodems krijgen rode wijnen hier hun kenmerkende frisheid, verfijnde structuur en diepe aroma's. Rode wijn uit Piemonte staat voor elegantie én kracht, of het nu gaat om robuuste Barolo's of verfijnde Barbera's. Barbera wijn De Barbera druif is de op twee na meest aangeplante druif in heel Italië. Ook buiten Italië staat deze druif veel aangeplant, bijvoorbeeld in Californië en Argentinië, maar levert nergens zulke goede resultaten als in het noordelijke Piemonte. De druif is zo kenmerkend door zijn frisse zuren en fruitige tonen van cassis, kersen, braambessen en frambozen. Barbera's die in eiken vaten hebben gerijpt, ontwikkelen een complex karakter met kruidige tonen en vanille. Hier kan menig liefhebber van Italiaanse rode wijn zijn hart aan ophalen.
Al enkele jaren komt Salvatore op puur Piemonteplezier door de eindrondes van onze selecties heen. Met 16 maanden rijping, waarvan 6 maanden in eikenhouten vaten, heeft deze Salvatore ...
Meer over deze wijn
Het is een intense wijn die vol rood uit het glas spat. De jaargang 2011 is een absolute 5* Vintage. Behandel deze wijn dan ook zo. De wijn kun je dus makkelijk een paar jaar wegleggen. Of ...
Meer over deze wijn
Dit is een schoolvoorbeeld hoe een superieure Barbera moet smaken.Intens van smaak met vooral fluwelen kersen in de voorgrond. Dan rijpe en geslepen tannines die het sap compleet omhullen. ...
Meer over deze wijn
Barbera d’Asti Superiore met de smaak van zwarte kersen, pruimen, vanille en verse munt. Hij rijpt eerst 18 maanden op hout en daarna nog 18 maanden op fles. Alcoholpercentage: 14,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn