De Syrah druif, ook wel Shiraz genoemd, één van de meest bekende en veelzuidige druivenrassen ter wereld. Syrah wordt vaak geblend met andere rassen. In de zuidelijke Rhônevallei, bijvoorbeeld in appellaties zoals Châteauneuf-du-Pape, wordt het geblend met verschillende druiven zoals Grenache en Mourvèdre. In Australië wordt het soms geblend met Cabernet Sauvignon. Syrah kan in een breed scala aan klimaten worden geteeld, maar hij geeft de voorkeur aan een warm klimaat. Toch kan het zich aanpassen aan koelere klimaten, wat resulteert in wijnen met meer peperige en kruidige tonen.RevenantNadia Barnard is de gepassioneerde keldermeester achter de wijnen uit Zuid-Afrika. 'Ik had het geluk om hier op te groeien, te midden van de wijngaarden. Mijn vader is geoloog en mijn moeder botanicus, dus het voelde natuurlijk om een carrière na te streven waar wetenschap en natuur perfect samenkomen.' Nadia is maar wat trots op 'haar' Revenant-wijnen. 'Ze laten zien dat we terug zijn gegaan naar de
De Amarone van Zuid-Afrika. Gemaakt van ingedroogde pinotage-druiven. Dat levert een beest van een wijn op met maar liefst 16,5% alcohol en nog altijd 15 gram restsuiker per liter. Je proeft ...
Meer over deze wijn
*Laag in alcohol én laag in calorieën. Zuid-Afrikaanse pinot noir met slechts 6% alcohol en maar 10 gram restsuiker per liter. Dat maakt deze rode wijn een bewuste keuze. Serveer hem als ...
Meer over deze wijn
Deze Pinot Noir heeft in de neus wilde kersen, gedroogde kruiden als rozemarijn en tijm, rijpe pruimen, muskus en een lichte rook toon. In de mond is de wijn gestructureerd, nog relatief ...
Meer over deze wijn
Een strenge selectie van de beste druiven. Een hartige neus met aanvullende aroma’s van donkere vruchten,wild anijszaad en kruiden. Erg goed geïntegreerde tannines met een zachte en elegante ...
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn