Hoewel soms anders wordt gedacht, wordt rosé net als rode wijn van blauwe druiven gemaakt. De druiven gisten echter bij een lagere temperatuur en zijn in de meeste gevallen veel korter in contact geweest met de schillen die de kleur afgeven: hoe langer de schillen van de druiven in contact zijn geweest, des te donkerder de kleur. Hoewel de Provence hét gebied voor rosé is, wordt ook daarbuiten prachtige rosé gemaakt. Al nemen veel wijnboeren Provence rosé als voorbeeld voor het maken van hun eigen wijnen, waarbij de druiven Grenache, Syrah en Cinsault groot favoriet zijn. Helemaal als een wijnmaker voor een lichte en droge stijl rosé kiest. Rosé wijn Het voordeel van rosé? In tegenstelling tot sommige rode wijnen kunt u direct van een rosé genieten. Sterker nog: in zijn jeugd komen de frisse en fruitige impressies het beste tot uiting. Hoewel men rosé vaak aan de zomer koppelt, is het juist een heerlijke wijn om ook buiten 'het seizoen' te drinken: als aperitief, bij diverse salades of
De meest bekroonde rosé van Jean-Claude Mas, bekend van de Arrogant Frog-wijnen uit de Languedoc. Gemaakt van 45% grenache, 35% cinsault en 20% syrah. Bloemig met tonen van rode appel, ...
Meer over deze wijn
Heerlijke Zuid-Franse rosé gemaakt van de stoere druif cabernet sauvignon. Daardoor heeft hij kracht en structuur, naast de zomerse frisheid van aardbeien en framboos. Ideale barbecuerosé. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Nice Rosé is een lichtroze wijn uit de Provence gemaakt van grenache, cinsault en syrah. Hij is heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld de lokale salade Niçoise met vers gegrilde tonijn. ...
Meer over deze wijn
Verfrissende rosé met een zeer lichte kleur. Je proeft aardbeien, frambozen, kersen enrabarber. Met deze wijn waan je je direct in de Provence. Op slippers! Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn