Een biologische en vegan wijn met de Monastrell in de hoofdrol. De beste Monastrell (of op zijn Frans: Mourvèdre) komt of uit Bandol of uit Yecla. Yecla? Ja Yecla ja!Dit gebied ligt op zo'n 100 km in het binnenland vanaf de kustplaats Alicante! De hoogte van 600 meter is hier allesbepalend voor het maken van een top monastrell. Overdag is het hier makkelijk 30 graden dus de afkoeling 's nachts is erg wenselijk voor het maken van een elegante wijn. De wijn heeft fijne aroma's van rood fruit in de neus en een duidelijke vanilletoon. In de mond proef je weer het rode fruit. To be honest: Monastrell is altijd vol power sappig kruidig en niet te versmaden. Het is geen Beaujolais!!!
De Cave de Richemer heeft als slogan: 'your stopover between land and sea!'Tja wat moet je daar nog aan toevoegen als je deze bloedstollend goed gemaakte Sauvignon Blanc hebt gedronken? De ...
Meer over deze wijn
De Condado de Tea regio is een subregio binnen het grotere Rias-Baixas en staat bekend om zijn 100% pure Albariño wijnen. Global warming doet ook hier zijn werk en druiven worden dan ook in ...
Meer over deze wijn
De Clairette druiven voor deze wijn worden lekker laat geoogst zodat ze flink wat suikers hebben verzameld. Dit geeft uiteindelijk een wijn met intens aangename aroma's van witte perzik peer ...
Meer over deze wijn
Ruik de rijpe kersen en pruimen! Zelfs de vulkaansteen zorgt voor een mineralige geur. Elegant verfrissend en middellang van smaak. Lekker sappig vol van fruit met de juiste zuren en een ...
Meer over deze wijn