De Tinazzi familie schuilt achter het succes van de fantastisch lekkere Italiaanse wijn van Tenuta Valleselle. Al generaties lang wordt er keer op keer vakwerk neergezet. Het familiebedrijf groeide snel uit van een lokaal wijnhuis die eerst hun wijnen op de plaatselijke markt verkocht tot een internationale kelder met aanzien. Men staat ervoor in de rij, want de Veneto wijn wordt al in meer dan 30 landen verkocht. Hun succes danken ze mede aan de aandacht die ze investeren in het productieproces in de kelder. Kwalitatieve wijnen maken waar traditie, continu onderzoek en innovatie gecombineerd worden, is hun hoofddoel. Wijnmaker Giuseppe Gallo en zijn team volgen elke stap in het proces nauwgezet. Corvina De Corvina druif is het vlaggenschip van de wijngaarden rondom het Gardameer en de Valpolicella regio. Destijds werd de Italiaanse rode wijn vaak gemaakt van minimaal 50% Corvina, geblend met andere lokale druiven. Al meer dan 30 jaar geleden had het wijnhuis het potentieel van deze druif ontdekt. Ze maakten dan ook een wijn die uitsluitend gemaakt werd van Corvina. Een succes is wel gebleken. Tenuta Valleselle De oogst vindt plaats aan het eind van oktober wanneer de druiven op de stokken aan het drogen zijn. Zo bevatten ze minder water en meer suiker, en dus meer smaak. De druiven gaan dan naar de pers, weken een tijdje op de schil en gaan daarna naar de stalen tank voor ongeveer 2/3 maanden. Tot slot komt de Corvina wijn nog in contact met hout. Het resultaat? Een heerlijk volle Italiaanse rode wijn die het proeven waard is.#html-body [data-pb-style="629EC820ED4CD"]{justify-content: flex-start; display: flex; flex-direction: column; background-position: left top; background-size: cover; background-repeat: no-repeat; background-attachment: scroll; border-style: none; border-width: 1px; border-radius: 0px; margin: 0px 0px 10px; padding: 0px;}#html-body [data-pb-style="629EC820ED4E5"]{border-style: none; border-width: 1px; border-radius: 0px; margin: 0px; padding: 0px;}
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Het verschil tussen de 'gewone' Ripasso en de Ripasso Superiore van Pagus Bisano is 6 maanden extra houtrijping. De normale Ripasso rijpt namelijk 12 maanden op hout en de Superiore 18 ...
Meer over deze wijn
Als een Italiaanse wijn gemaakt van de druiven Corvina, Corvinone en Rondinella, kust met de Italiaanse superheld Amarone, gebeuren er wonderbaarlijke dingen. Helemaal als die kus zes ...
Meer over deze wijn
Bardolino is het kleine broertje van Valpolicella. Lichter van karakter en dusgeschikt om gekoeld te serveren. Met rode kersen, zachte tannines en een kleinbittertje. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
In het noordoosten van Italië tussen Venetië en het romantische Verona worden heerlijk sappige wijnen gemaakt met opwekkende zuren en barstensvol rood fruit. Zo ook deze Valpolicella. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
De wijngaarden liggen aan de Garonne-rivier in Frankrijk en kennen een vergelijkbaar terroir als die van Margaux: de nabijheid van het water tempert het klimaat. Bovendien bevatten de bodems ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn
De Nerello Cappuccio druif komt van het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een blauw druivenras dat het liefst opgroeit op de rand van de Etna, één van de bekendste vulkanen. Vooral voor rode ...
Meer over deze wijn
Aglianico, een eeuwenoud inheems druivenras en de trots van de Italiaanse wijnboeren, zeker rondom de zonnige regio's Campanië, Basilicata en Puglia. Geef ze maar eens ongelijk, want ...
Meer over deze wijn