Om telkens weer zulke mooi wijnen te maken, moet je van goede huize komen. En dat is bij oprichter en wijnmaker van Two Rivers David Clouston ook het geval. Zijn familie werkt al vijf generaties lang op het land en hijzelf reisde jarenlang over de hele wereld om daar zijn vakkennis naar een hoog niveau te tillen. Uiteindelijk vestigde hij zich in 2004 in zijn geboortestreek Marlborough om daar uitsluitend Nieuw-Zeelandse wijn te maken met een duidelijk doel: de intense fruitaroma's van Marlborough tot hun recht laten komen in pure en elegante wijnen. En dat is gelukt, want het wijnhuis heeft meerdere internationale onderscheidingen op zijn naam mogen zetten. Rosé Nieuw-Zeeland Rosé wordt net als rode wijn alleen van blauwe druiven gemaakt, waaronder Pinot Noir. Waar dankt rosé wijn dan eigenlijk zijn lichte kleur aan? Dit komt doordat rosé bij een lagere temperatuur gist en het contact met de schillen veel korter is. De wijnen uit Provence staan internationaal hoog aangeschreven. Maar
Een van de beschermde herkomstgebieden binnen de Provence is Côteaux d'Aix en Provence. Precies de plek waar deze wijn van de Britse familie Cronk vandaan komt. 'X de Mirabeau' is een ...
Meer over deze wijn
Mousserende rosé uit de buurt van Montpellier gemaakt volgens de méthode traditionelle van chardonnay, grenache en syrah. Je proeft frambozen, aardbeien en de geur van vers gebakken brood. ...
Meer over deze wijn
Deze lekkere rosé van Sicilië, half merlot en half syrah, wordt gemaakt van biologisch geteelde druiven. De wijn is fris met de geur en smaak van aardbei, framboos, beetje kruiden en ...
Meer over deze wijn
De Affresco Rosato is een rosé gemaakt van 50% nero d’avola, 25% merlot en 25% syrah. De lokale nero d’avola zorgt voor stevigheid, merlot maakt hem wat zachter en syrah fruitig en kruidig. ...
Meer over deze wijn
Toscane is een streek waar geschiedenis, gastronomie en wijn naadloos samensmelten. De glooiende heuvels, warme zomers en koele nachten zorgen al eeuwen voor ideale omstandigheden voor ...
Meer over deze wijn
Viognier is een moeilijke druif om te verbouwen. Dit komt doordat de druif alleen houdt van een arme, kalkrijke en granieten bodem. Daarbij komt dat de druif precies rijp moet zijn om ...
Meer over deze wijn
Als er één familie is die het Super Tuscan-gevoel uitstralen, dan is het wel de familie Ciacci. Met verschillende Azienda's in hun bezit, verspreid over heel Toscane (van Maremmen tot ...
Meer over deze wijn
Massimo Firelli is een Italiaans wijnmerk dat zich richt op het herontdekken van zeldzame, inheemse druivenrassen uit Zuid-Italië, met name uit Puglia. Zo zijn de Susumaniello en de ...
Meer over deze wijn