De Dingač wijn is het paradepaard van Vina Skaramuča. Dit is de premium wijn waar het wijnhuis beroemd mee is geworden. Dingač is niet zoals mensen denken een druif, het is de beschermde regio op de zuidhellingen van het schiereiland Peljesac. De druiven die daar op de arme grond op de zeer steile hellingen groeien zijn de Plavac Mali druiven. Plavac Mali. Plavac Mali betekent letterlijk ‘Kleine Blauwe’. Het zijn hele kleine druifjes met veel schil en geeft daardoor ruime tannine. De druif is een oerbroertje van de Californische Zinfandel en de Italiaanse Primitivo. In totaal wordt van deze wijn ongeveer 100.000 flessen per jaar gemaakt. Alle druiven worden met de hand geplukt. Tijdens de oogst zijn hier wel 40 tot 50 mensen mee bezig die gezamenlijk slechts acht ton druiven per dag kunnen plukken.
De wijn is helder robijnrood. Hij is uniek door zijn volle en harmonieuze aroma’s. De smaak is geconcentreerd en kruidig met veel donker fruit, krenten en pruimen. De wijn is gebalanceerd met mooie zuren en fijne tannines. De wijn verblijft eerst in RVS tanks en daarna nog12 maanden in eiken vaten.
Dingač past perfect bij gegrild rood vlees met volle sauzen en gerijpte harde kazen.
Deze wijn is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde bush-wijnstokken, ouder dan 50 jaar uit Pedrosa de Duero gelegen op 800 m. Hoog en geplant op zeer arme gronden, ideaal voor wijnbouw. ...
Meer over deze wijn
Een heerlijke zoete witte wijn gemaakt naar voorbeeld van de Chinese Chefoo wijn. Een melange van zoete Europese wijnen, aangevuld met extra zoete most maken deze wijn heerlijk ...
Meer over deze wijn
Ambitieus gemaakte Zuid Afrikaanse witte wijn. Citroengeel. De geur is expressief en complex, de smaak aromatisch: rijp geel fruit, sinaasappelschil, volle abrikozen, gedroogde bloemen, ...
Meer over deze wijn
In het zuiden van Wintzenheim, is de wijngaard 'Hengst' gelegen op een helling op de zuidoosten op 270 tot 360 meter hoogte. De bodem bestaat uit kalkhoudende mergel. Om de expressie en het ...
Meer over deze wijn