De Dingač wijn is het paradepaard van Vina Skaramuča. Dit is de premium wijn waar het wijnhuis beroemd mee is geworden. Dingač is niet zoals mensen denken een druif, het is de beschermde regio op de zuidhellingen van het schiereiland Peljesac. De druiven die daar op de arme grond op de zeer steile hellingen groeien zijn de Plavac Mali druiven. Plavac Mali. Plavac Mali betekent letterlijk ‘Kleine Blauwe’. Het zijn hele kleine druifjes met veel schil en geeft daardoor ruime tannine. De druif is een oerbroertje van de Californische Zinfandel en de Italiaanse Primitivo. In totaal wordt van deze wijn ongeveer 100.000 flessen per jaar gemaakt. Alle druiven worden met de hand geplukt. Tijdens de oogst zijn hier wel 40 tot 50 mensen mee bezig die gezamenlijk slechts acht ton druiven per dag kunnen plukken.
De wijn is helder robijnrood. Hij is uniek door zijn volle en harmonieuze aroma’s. De smaak is geconcentreerd en kruidig met veel donker fruit, krenten en pruimen. De wijn is gebalanceerd met mooie zuren en fijne tannines. De wijn verblijft eerst in RVS tanks en daarna nog12 maanden in eiken vaten.
Dingač past perfect bij gegrild rood vlees met volle sauzen en gerijpte harde kazen.
Deze volle, krachtige en fruitige wijn heeft een kenmerkende lichtrode Pinot Noir kleur. In de neus komen duidelijke aroma’s van rood en zwart fruit naar voren zoals aardbei, kersen, ...
Meer over deze wijn
Met een kapel uit de elfde eeuw op het terrein, was Chateau d'Escurac een opmerkelijke producent in Civrac en Medoc sinds de wijnen voor het eerst werden genoemd als "onder de vijfde groei ...
Meer over deze wijn
De wijn is granaatrood van kleur, heeft een vol bouquet van jam, pruimen en aangename balsamico-geuren. Het is een gebalanceerde wijn met zijn zachte tannines en een fluweelachtig mond ...
Meer over deze wijn
Deze prachtige wijn heeft de typische zachte smaak van Zuid Italië. Mooi vol, gekonfijt rood fruit, specerijen en kruidigheid. De volle, lange, zachte afdronk is geweldig.
Lekker in ...
Meer over deze wijn