Deze wijn is gemaakt van 100% verdejo. Het sap is afkomstig van stokken die tussen de 20 en 25 jaar oud zijn en in de Rueda regio liggen. De stokken staan op stenige bodems op ongeveer 800 meter boven zeeniveau. Er is een groot verschil tussen dag- en nachttemperatuur wat zorgt voor een goede balans in de wijn. De oogst gebeurt handmatig en begint in midden september. De wijn blijft nog 2 maanden rusten op de lie.
Een strogele kleur met groene accenten. Een intens aroma van tropisch fruit, denk aan ananas en passievrucht. Er zijn ook zeker plantaardige tonen te ontdekken die hand in hand gaan met de aroma's van perzik en meloen.
Het Spaanse wijnmerk Pata Negra maakt wijnen in wel 8 verschillende DO’s. Vrij uitzonderlijk. Deze 100% verdejo komt uit Rueda. De druiven worden ’s nachts geoogst, waardoor de frisheid in ...
Meer over deze wijn
De druiven voor deze Rueda worden ’s nachts geoogst, waardoor er zoveel mogelijk frisse aroma’s behouden blijven. Het resultaat is een wijn waar het fruit vanaf spat! Dit is een ideale ...
Meer over deze wijn
Deze wijn heeft subtiele tonen van wit fruit en knisperende citrus. Een sprankelende en levendige wijn met tonen van rijp steenfruit en grapefruit in combinatie met een ziltig karakter.
Deze ...
Meer over deze wijn
In Rueda worden de druiven ’s nachts geoogst. Het resultaat is knallend fris wit met tropisch fruit zoals mango, ananas en papaya. Lekker als aperitief of bij vitello tonnato. Alcoholpercentage: 13%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Een heerlijke zoete witte wijn gemaakt naar voorbeeld van de Chinese Chefoo wijn. Een melange van zoete Europese wijnen, aangevuld met extra zoete most maken deze wijn heerlijk ...
Meer over deze wijn
Spectaculaire Siciliaanse witte wijn. Zachtgeel van kleur. Met in de geur intens tropisch fruit (guave, mango), jasmijnbloemen, perzik, abrikoos, citrus en verse acaciahoning. De wijn is ...
Meer over deze wijn
Het porthuis Barros heeft in de loop van zijn bestaan een grote reputatie opgebouwd met bijzondere Colheita's. Net als andere porthuizen startte Barros de afgelopen decennia daarnaast met de ...
Meer over deze wijn
De Barbera d'Alba 2023 van Marco Porello komt uit de steile wijngaarden rondom de gemeente Canale in Piemonte, waar de bodem bestaat uit kalk, zand en klei. De druiven worden handmatig ...
Meer over deze wijn