Heel kort door de bocht is orange wine een wijn gemaakt van witte druiven mét schil inweking. Dit gebeurt normaal gesproken juist bij het maken van rode wijnen of rosé wijnen. De wijnen zijn oranje van kleur (van heel licht tot diep oranje). En omdat de schillen van de druiven naast kleur ook tannines afgeven zitten die er nu ook in in tegenstelling tot 'normale' witte wijnen. Bij het maken van orange wine maak je dus wijn op de manier van rode wijn maken maar dan met witte druiven in plaats van blauwe druiven. Tijdens het fermenteren worden de schillen van de witte druiven niet gescheiden van de most (het fermenterende sap van druiven). De schillen en most blijven soms een paar dagen maar ook maanden bij elkaar. In die periode geven de druiven twee belangrijke dingen mee aan de wijn in wording kleur en tannines. Materia Prima is een filosofisch begrip uit de tijd van Aristoteles wat door alchemisten gebruikt werd om de potentie tot materie aan te duiden dat een wisselwerking is tussen de vier elementen: water, vuur, aarde en lucht. Dit inspireerde Karl Fritsch om deze bijzondere wijn te maken van Grüner Veltliner en Traminer middels spontane gisting en in een betonnen ei.
Deze Grüner van de lössbodems is: lekker strak, knapperig fris en doet vermoeden dat je met een high end Gruner te maken hebt. Verwacht groene appel, een snufje witte peper en die typische ...
Meer over deze wijn
In Endingen aan de noordkant van de Kaiserstuhl wordt het terroir door een dikke lössbodem gedomineerd. Dit zorgt voor veel elegantie en luchtigheid in de wijnen. Bij de altijd al stevige ...
Meer over deze wijn
De druiven van deze wijn groeien aan de voet van de beroemde Singerriedel wijngaard. Op deze zacht glooiende helling met leem- en bodemrotsen en lösslaag voelt de Grüner Veltliner zich ...
Meer over deze wijn
Inhoud: 500 mlEen heerlijke dessertwijn die goed smaakt bij bijvoorbeeld chocolade mousse. Rood fruit en de tonen van de houtlagering. ...
Meer over deze wijn