Heel kort door de bocht is orange wine een wijn gemaakt van witte druiven mét schil inweking. Dit gebeurt normaal gesproken juist bij het maken van rode wijnen of rosé wijnen. De wijnen zijn oranje van kleur (van heel licht tot diep oranje). En omdat de schillen van de druiven naast kleur ook tannines afgeven zitten die er nu ook in in tegenstelling tot 'normale' witte wijnen. Bij het maken van orange wine maak je dus wijn op de manier van rode wijn maken maar dan met witte druiven in plaats van blauwe druiven. Tijdens het fermenteren worden de schillen van de witte druiven niet gescheiden van de most (het fermenterende sap van druiven). De schillen en most blijven soms een paar dagen maar ook maanden bij elkaar. In die periode geven de druiven twee belangrijke dingen mee aan de wijn in wording kleur en tannines. Materia Prima is een filosofisch begrip uit de tijd van Aristoteles wat door alchemisten gebruikt werd om de potentie tot materie aan te duiden dat een wisselwerking is tussen de vier elementen: water, vuur, aarde en lucht. Dit inspireerde Karl Fritsch om deze bijzondere wijn te maken van Grüner Veltliner en Traminer middels spontane gisting en in een betonnen ei.
Heerlijk die uitbundige aroma's in je neus! Erg frivool maar vooral gedomineerd door verse aardbeien en frambozen met een pittige rode peper hint. In de mond begint deze rosé spectaculair ...
Meer over deze wijn
Chardonja of Chardonnay? Ik weet het wel. Wat kan het toch verfrissend zijn dat je een keer een Chardonnay drinkt die niet door de houtrijping compleet van zijn DNA af is geraakt. Nee dit is ...
Meer over deze wijn
Neem allereerst een Bourgogne glas. En schenk daar dan deze goudgele krachtpatser in.Tijdens het walsen komen aroma's vrij waaronder: bloemen honing amandel gedroogd fruit boter en vanille ...
Meer over deze wijn
Deze Valenciaanse blend fonkelt mooi in het glas met een heldere zuivere robijnrode kleur. Mooi rijp rood fruit in de neus met een vleugje cacao geroosterde tonen en zoete specerijen.De wijn ...
Meer over deze wijn