Deze Appassimento is gemaakt van 100% Negroamaro Passito druiven. De druiven worden drie weken lang gedroogd op de wijnstokken en worden met de hand geplukt. Daarna volgt de maceratie op de ...
Meer over deze wijn
HEMA Appassimento Negroamaro 0.75L nu voor slechts €7.99,-. Deze rode wijn komt uit een uniek gebied, genaamd Salento. De letterlijke vertaling van de druif 'Negroamaro' is 'Zwartbitter'. ...
Meer over deze wijn
Een bijzondere rode wijn met een hoog smaakgehalte. Een intense geur van kers, framboos en aalbessen. In de smaak kom je rozebottel, framboos en gekonfijt fruit tegen. De wijn is vol, ...
Meer over deze wijn
Passito is een verwijzing naar het indrogen van de druiven. De helft van de druiven wordt geplukt en droogt 4 maanden in manden. De andere helft droogt aan de plant. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
In het noorden van Italië, in Piemonte, staat het wijnhuis Sartirano. Eigenlijk meer wijnhuizen, want sinds de oprichting in 1871 heeft de wijnmakersfamilie meerdere wijnhuizen en ...
Meer over deze wijn
Velluto betekent ‘fluweel’ in het Italiaans. Een verwijzing naar de smaak, maar ook een eerbetoon aan de Venetiaanse koopmannen die waren gespecialiseerd in de handel in zijde. Alcoholpercentage: 14,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Siciliaanse shiraz met een vette knipoog naar de wereldberoemde Noord-Italiaanse wijnen die worden gemaakt van ingedroogde druiven zoals Amarone, Ripasso en Recioto. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn
Intense en geconcentreerde wijn gemaakt van aan de druivenstok ingedroogde syrah. De wijn krijgt hierdoor meer kracht en smaak. Met pruimen, peper en veel lengte. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
De Amarone van Zuid-Afrika. Gemaakt van ingedroogde pinotage-druiven. Dat levert een beest van een wijn op met maar liefst 16,5% alcohol en nog altijd 15 gram restsuiker per liter. Je proeft ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
De Neropasso wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven, met de typische "appassimento" methode. Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit ...
Meer over deze wijn
De 3 staat voor de drie druiven: Primitivo, Negroamaro en Sangiovese. Rosso voor rood en de Passo voor de speciale wijze waarop deze wijn gemaakt wordt, genaamd Appassimento. Hier blijven de ...
Meer over deze wijn
HEMA Luna Argenta Appassite Bianco - 0.75 L nu voor slechts €9.69,-. Zoete abrikoos, rijpe perzik, ananas, muskaatdruiven, mango, bakbanaantjes en toch - verrassend - een frisse finale. - ...
Meer over deze wijn
Een verrassing van kersenaroma's en gedroogde bloemen in het glas. De Appassilento van Farina is heerlijk rond en elegant met een erg aangename afdronk. Prachtig bij rijke vleesgerechten, ...
Meer over deze wijn
Aroma's van wilde bloem, groene appel en ananas zijn kenmerkend voor de witte Appassilento van Farina. Vol, zacht en aromatisch. Het verlengde vergistingsproces proef je terug in de goede ...
Meer over deze wijn
Aroma's van wilde bloem, groene appel en ananas zijn kenmerkend voor de witte Appassilento van Farina. Vol, zacht en aromatisch. Het verlengde vergistingsproces proef je terug in de goede ...
Meer over deze wijn
Bij Ripasso krijgt de wijn een tweede vergistingsproces. Hiervoor wordt de most (de schillen, pitten en takjes) van de Amarone gebruikt. Dit zorgt voor meer stevigheid en concentraat in de ...
Meer over deze wijn
Krachtige rode wijn uit de buurt van Verona. De wijn krijgt een tweede fermentatie, waardoor hij aan smaak en intensiteit wint. Heerlijk bij stoofvlees of gegrild rood vlees. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn