Hoewel soms anders wordt gedacht, wordt rosé net als rode wijn van blauwe druiven gemaakt. De druiven gisten echter bij een lagere temperatuur en zijn in de meeste gevallen veel korter in contact geweest met de schillen die de kleur afgeven: hoe langer de schillen van de druiven in contact zijn geweest, des te donkerder de kleur. Hoewel de Provence hét gebied voor rosé is, wordt ook daarbuiten prachtige rosé gemaakt. Al nemen veel wijnboeren Provence rosé als voorbeeld voor het maken van hun eigen wijnen, waarbij de druiven Grenache, Syrah en Cinsault groot favoriet zijn. Helemaal als een wijnmaker voor een lichte en droge stijl rosé kiest. Rosé wijn Het voordeel van rosé? In tegenstelling tot sommige rode wijnen kunt u direct van een rosé genieten. Sterker nog: in zijn jeugd komen de frisse en fruitige impressies het beste tot uiting. Hoewel men rosé vaak aan de zomer koppelt, is het juist een heerlijke wijn om ook buiten 'het seizoen' te drinken: als aperitief, bij diverse salades of
'Het is code rosé!' riep Martien, toen hij samen met Erica lekker wou gaan wijnen, wijnen, wijnen en bleek dat de rosé op was in de koelkast. Élke zonnestraal moet gevierd worden, en dat kan ...
Meer over deze wijn
Heerlijke Zuid-Franse rosé gemaakt van de stoere druif cabernet sauvignon. Daardoor heeft hij kracht en structuur, naast de zomerse frisheid van aardbeien en framboos. Ideale barbecuerosé. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Nice Rosé is een lichtroze wijn uit de Provence gemaakt van grenache, cinsault en syrah. Hij is heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld de lokale salade Niçoise met vers gegrilde tonijn. ...
Meer over deze wijn
Verfrissende rosé met een zeer lichte kleur. Je proeft aardbeien, frambozen, kersen enrabarber. Met deze wijn waan je je direct in de Provence. Op slippers! Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
De DOC Brindisi beslaat slechts 300 ha en daarmee is het zo'n beetje de kleinste van Puglia. Klein maar fijn. Want het is toevallig wel de beste grond voor de Negroamaro-druif. En dat proef ...
Meer over deze wijn
De blauwe druif Nero d'Avola is de bekendste wijn van het Italiaanse eiland Sicilië. Deze inheemse druif wordt bijna alleen maar op dit eiland verbouwd en brengt fruitige en zachte rode ...
Meer over deze wijn
Falanghina is een witte druivenras die voornamelijk wordt aangetroffen in de regio Campanië in Zuid-Italië. De druif heeft een lange geschiedenis en wordt al sinds de Romeinse tijd verbouwd ...
Meer over deze wijn
Al enkele jaren komt Salvatore op puur Piemonteplezier door de eindrondes van onze selecties heen. Deze Salvatore Monferrato Bianco uit Piemonte kwam met 87/100 punten als winnaar uit een ...
Meer over deze wijn