Italiaanse wijnbouw produceert enkele van 's werelds meest gerenommeerde rode wijnen. Het is een landschap met veel verschillende bodemsoorten en Sangiovese, Nebbiolo en Barbera zijn slechts enkele van de vele inheemse druivensoorten. Door de combinatie van traditie en innovatie staat Italië op de voorgrond als wijnland, met rode wijnen die variëren van robuust en vol tot zacht en fruitig. Merlot De Merlot-druif, oorspronkelijk afkomstig uit Bordeaux, heeft in Italië een belangrijke plaats weten te bemachtigen. Eenmaal geïntroduceerd in de 19e eeuw, werd het snel een favoriet vanwege zijn aanpassingsvermogen aan verschillende bodems en klimaten. In Italië is Merlot zowel op zichzelf als in blends gebruikt en heeft het geholpen bij het creëren van enkele hoogwaardige wijnen met een Italiaanse twist. Door de jaren heen heeft Merlot in Italië een eigen identiteit ontwikkeld, die verschilt van zijn Franse tegenhanger.
De wijngaarden liggen aan de Garonne-rivier in Frankrijk en kennen een vergelijkbaar terroir als die van Margaux: de nabijheid van het water tempert het klimaat. Bovendien bevatten de bodems ...
Meer over deze wijn
Een kostbaar juweel uit het betoverende Saint-Émilion-gebied in Frankrijk. Met een diepe robijnrode kleur en complexe aroma's van rijpe bessen en cederhout, belichaamt deze wijn de ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn
Kleine familiebedrijven zijn in Pauillac zijn zeldzaam, maar bij Château Les Landes de Cach is dat anders. In 1979 kocht Henri Musso een klein perceel met een oud huisje. Sindsdien heeft hij ...
Meer over deze wijn
De wijngaarden liggen aan de Garonne-rivier in Frankrijk en kennen een vergelijkbaar terroir als die van Margaux: de nabijheid van het water tempert het klimaat. Bovendien bevatten de bodems ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn
Aglianico, een eeuwenoud inheems druivenras en de trots van de Italiaanse wijnboeren, zeker rondom de zonnige regio's Campanië, Basilicata en Puglia. Geef ze maar eens ongelijk, want ...
Meer over deze wijn
De Nerello Cappuccio druif komt van het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een blauw druivenras dat het liefst opgroeit op de rand van de Etna, één van de bekendste vulkanen. Vooral voor rode ...
Meer over deze wijn