Amarone is een van de meest beroemde en iconische wijnen van heel Italië. Voor de productie van deze wijn uit de Valpolicellastreek vlakbij de Noord-Italiaanse stad Verona worden ingedroogde druiven gebruikt. Na de oogst drogen de corvina-, rondinella- en molinara-druiven zo’n 120 dagen op de zolder van de winery. Daarna worden ze geperst. Het overgebleven druivensap bevat veel meer suikers dan normaal. Deze worden allemaal omgezet in alcohol. Het resultaat is een zeer krachtige en sterk alcoholische wijn met concentratie en spierballen.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Voor de Amarone worden de druiven ingedroogd. Het geconcentreerde sap levert een krachtige, stoere, droge wijn op. Vol, bitter en rijk van smaak met een hoog alcoholpercentage. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Deze wijn is gemaakt met 70% Corvina en 30% Rondinella druiven. Deze druiven worden de eerste 10 dagen van oktober geplukt en na een lange periode van semi-drogen in speciale droge en goed ...
Meer over deze wijn
Het paradepaardje van Cecilia Beretta. Een prachtige Amarone della Valpolicella Riserva waarvan de druiven na de oogst 120 dagen gedroogd worden. ruiven na de oogst 120 dagen gedroogd ...
Meer over deze wijn
Het oogsten begint aan het einde van september maar alleen die trossen van de Corvina Corvinone Rondinella en Molinara druiven die het meest rijp zijn en het meest zijn blootgesteld aan de ...
Meer over deze wijn