De druiven worden begin oktober geplukt en vervolgens in kratten gelegd en voorzichtig geperst waarna de eerste fermentatie plaatsvindt. Dit proces heeft als doel de typische geur elegantie en stijl van de druiven te behouden. Het tweede fermentatieproces duurt acht tot tien dagen met de schillen van de druiven van de Amarone. Dit proces geeft meer karakter zachtheid en complexiteit aan de wijn. Vervolgens rijpt de wijn nog 12 maanden in houten barriques en nog zes maanden op de fles. Terwijl je deze wijn in een decanteer karaf uitschenkt valt je de mooie intens robijnrode kleur op. Nadat de wijn een half uurtje heeft geademd schenk je je glas vol en snuif je de geur van rijpe kersen bramen exotische specerijen kruidnagel en nootmuskaat op. Je neemt een slok en geniet van de zachte levendige en verfijnde smaak.
De Tenuta Valleselle-lijn van het wijnhuis Tinazzi is vernoemd naar het gelijknamige landgoed op de heuvels van het Gardameer. Deze lijn is gewijd aan de regio's Verona en Valpolicella. ...
Meer over deze wijn
HEMA Vivunt Valpolicella Ripasso Superiore 0.75L nu voor slechts €7.5,-. Karakteristiek de bittere kersen aangevuld met het wat krentachtige zoet vanwege de ripassotechniek, het werken met ...
Meer over deze wijn
De basis Valpolicella wijn krijgt een tweede vergisting op de schillen van de Amarone-druiven. Dit her-passeren van de wijn noemen ze: Ripasso. Krachtig met kersen, bramen en vanille. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Van corvina, rondinella en molinara wordt eerst een fruitige en aromatische wijn gemaakt. Vier maanden later krijgt de wijn een tweede gisting met de most van Amarone. Deze wijn gaat perfect ...
Meer over deze wijn
Mooie vrijwel massief zwartrode wijn met de schakering paars. De Zuid Italiaanse zon heeft de autochtone Calabrese druiven goed gedaan want de wijn stuift je glas uit met geuren van bramen ...
Meer over deze wijn
Daar sta je dan letterlijk in je hemd want deze mooie jongen moet het doen zonder houtrijping. Watttum? Yup dus zo als hij aan de stok hing ging hij ook de fles in. Niet gekunsteld of ...
Meer over deze wijn
Om deze bijzondere Merlot te krijgen wordt de opbrengst van de wijnstokken zeer laag gehouden. Voordat de speciaal geselecteerde druiven worden geoogst mogen ze nog even lichtjes aan de ...
Meer over deze wijn
Deze knapperd uit Spanje laat meteen zien wat 'ie in huis heeft. Pago del Vicario 6 Meses doet z'n naam eer aan: 6 maanden rijping op Amerikaans eiken geven 'm precies die fijne balans ...
Meer over deze wijn