Valpolicella Ripasso, wat is het en waarom wordt deze Italiaanse rode wijn ook wel het broertje van Amarone genoemd? Allereerst is bij de meeste wijnen het terroir bepalend voor de stijl van de wijn. Bij Valpolicella Ripasso drukt juist de productiemethode de stempel op de wijn: de wijnmaker voegt normale Valpolicella wijn en de overgebleven schillen en pitten, oftewel de droesem, van Valpolicella Amarone samen in één vat. Het tweede vergistingsproces wordt hierdoor in gang gezet en de rode wijn uit Veneto krijgt meer kleur, smaak en textuur. Ripasso Tegenwoordig is het ook gebruikelijk om de tweede vergisting niet op te starten door het toevoegen van de schillen en pitten van de Amarone, maar door de toevoeging van ingedroogde druiven. Hetzelfde resultaat als bij deze klassieke methode, maar hiermee wordt voorkomen dat de pitten onaangename bitters afgeven. En net als bij Amarone zijn Corvina, Corvinone en Rondinella de belangrijkste druiven voor een Valpolicella Ripasso. #html-body [data-pb-style="629EC8238F31B"]{justify-content: flex-start; display: flex; flex-direction: column; background-position: left top; background-size: cover; background-repeat: no-repeat; background-attachment: scroll; border-style: none; border-width: 1px; border-radius: 0px; margin: 0px 0px 10px; padding: 0px;}#html-body [data-pb-style="629EC8238F332"]{border-style: none; border-width: 1px; border-radius: 0px; margin: 0px; padding: 0px;}
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Een robijnrode kleur. De geur is verleidelijk en fruitig met kenmerken van pruimen en kersen. De smaak is compleet, heeft structuur, is fruitig met tot slot een heerlijke afdronk. ...
Meer over deze wijn
Uit het beroemde Valpolicella dal ten noorden van Verona een elegante Valpolicella Rosso. Gemaakt van dezelfde druiven als de Amarone maar dan "gewoon" normaal gevinifieerd. Na het plukken ...
Meer over deze wijn
In het noordoosten van Italië tussen Venetië en het romantische Verona worden heerlijk sappige wijnen gemaakt met opwekkende zuren en barstensvol rood fruit. Zo ook deze Valpolicella. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Deze sappige rode wijn met kers, bes en wat kruidigheid komt uit de buurt van het gardameer. Heerlijk om licht gekoeld te drinken bij pasta en groente van de grill. ...
Meer over deze wijn
De wijngaarden liggen aan de Garonne-rivier in Frankrijk en kennen een vergelijkbaar terroir als die van Margaux: de nabijheid van het water tempert het klimaat. Bovendien bevatten de bodems ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn
Aglianico, een eeuwenoud inheems druivenras en de trots van de Italiaanse wijnboeren, zeker rondom de zonnige regio's Campanië, Basilicata en Puglia. Geef ze maar eens ongelijk, want ...
Meer over deze wijn
De Nerello Cappuccio druif komt van het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een blauw druivenras dat het liefst opgroeit op de rand van de Etna, één van de bekendste vulkanen. Vooral voor rode ...
Meer over deze wijn