De Arneis wordt ook wel eens de 'witte nebbiolo' of 'kleine koning' genoemd. Hiermee wordt het belang en het nobele karakter van de Arneis aangeduid. In Noord-Italië is dit een van de belangrijkste druivensoorten en de wordt druif alleen in Piemonte verbouwd, om precies te zijn in de appellaties Roero Arneis DOCG en de Langhe Arneis DOC. Buiten deze grenzen zul je de druif niet tegenkomen. Daarnaast is de Arneis geen gemakkelijke druif om te telen, vandaar dat zijn naam in dialect ook 'kleine lastpak' betekent. Kenmerken Arneis De druif is te herkennen aan zijn strogele kleur, het vele fruit, de droge smaak en de bloemige en fruitige aroma's. Wijnen gemaakt van Arneis lijken qua stijl en body op een Pinot Bianco en kenmerken zich door een mooi karakter met een niet te hoge zuurtegraad. Ideaal om te combineren met (Italiaanse) hapjes. Rijping Vooral op de arme zandbodems van de Roero is de Arneis erg blij. Daar geeft de druif middelzware, verfijnde en elegante witte wijnen. Bijna
De 2024 Roero Arneis DOCG van Bric Cenciurio is een indrukwekkende expressie uit Piemonte, Italië. Deze 100% Arneis knalt uit het glas met nectarine, witte perzik, gele grapefruit en een ...
Meer over deze wijn
Roero is een subgebied van Piemonte met een eigen DOCG, de hoogste classificatie van Italië. Het gebied is onlosmakelijk verbonden met de druif arneis. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
De kleine witte koningin, de witte Nebbiolo en zelfs de witte Barolo. Geen druif met zo veel koosnaampjes als de Arneis. En de parel uit Piemonte heeft ze allemaal verdiend! Want wat zet de ...
Meer over deze wijn
Voor de ‘Fossili’ komen de cortese druiven uit een wijngaard die rijk is aan fossielen. Die leveren een ziltige mineraliteit op in de smaak van de wijn. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn