De Albarossa is een zeldzaam Italiaans druivenras dat je niet vaak in het glas tegenkomt. Ontstaan in de jaren '30 als kruising van Barbera en Nebbiolo, werd deze druif ontwikkeld om het beste van beide te verenigen: het rijpe fruit en de levendige zuren van Barbera met de structuur en bewaarpotentie van Nebbiolo. Vandaag groeit de Albarossa nog op kleine schaal, vooral in Piemonte. Wijnen van deze druif zijn vol van kleur, rijk aan rijp fruit en hebben zachte, ronde tannines. Barbera wijn De Barbera druif is de op twee na meest aangeplante druif in heel Italië. Ook buiten Italië staat deze druif veel aangeplant, bijvoorbeeld in Californië en Argentinië, maar levert nergens zulke goede resultaten als in het noordelijke Piemonte. De druif is zo kenmerkend door zijn frisse zuren en fruitige tonen van cassis, kersen, braambessen en frambozen. Barbera's die in eiken vaten hebben gerijpt, ontwikkelen een complex karakter met kruidige tonen en vanille. Hier kan menig liefhebber van
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Het productieproces van alcoholvrije wijn begint op dezelfde manier als dat van gewone wijn met alcohol. Tijdens dit proces ontstaat alcohol door het gisten van de suikers in het druivensap, ...
Meer over deze wijn
Erg aangenaam glas Barbera gemaakt door de boertjes van de Cantina di Vinchio!Vinchio ligt in het noordoosten van de Piemonte dichtbij Nizza. Dit gebied is bij uitstek geschikt voor perfecte ...
Meer over deze wijn
Naast de conventionele wijnbouw maakt San Silvestro ook biologisch gekwalificeerde wijnen, zoals deze barbera. De druiven komen uiteraard uit Piemonte. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn