Ripasso betekent letterlijk her-passeren. En dat gebeurt ook met deze wijn, waarbij de ‘normale’ Valpolicella een tweede gisting krijgt op de druivenschillen van de Amarone. Het levert meer kracht op. Inhoud: 75cl.
Valpolicella Ripasso, wat is het en waarom wordt deze Italiaanse rode wijn ook wel het broertje van Amarone genoemd? Allereerst is bij de meeste wijnen het terroir bepalend voor de stijl van ...
Meer over deze wijn
We tipten het eerder al kort aan: deze verleidelijke Terre di Virgillio Valpolicella Ripasso dankt zijn weelderige en rijke smaken aan een tweede gisting op schillen die gebruikt zijn voor ...
Meer over deze wijn
Van corvina, rondinella en molinara wordt eerst een fruitige en aromatische wijn gemaakt. Vier maanden later krijgt de wijn een tweede gisting met de most van Amarone. Inhoud: 75cl. ...
Meer over deze wijn
Valpolicella Ripasso heeft extra veel vulling doordat hij twee keer vergist. Met de volle smaak van rijpe kers, specerijen en chocolade. Lekker bij pasta en pittige kaas. Voor de AH ...
Meer over deze wijn
Een Barolo Riserva moet volgens de DOCG wetgeving twee jaar langer rijpen dan de 'gewone' Barolo. Doordat deze wijn 62 maanden is gerijpt, is de smaak zeer rijk, complex en verfijnd met zijdezachte tannines. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Het Spaanse Castilla-La Mancha is het grootste wijngebied ter wereld. Van verdejo, sauvignon blanc en chardonnay maakt men ter plaatse deze veelzijdige witte wijn. Ideaal voor bij tapas. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Kort op hout gerijpte blend van garnacha en tempranillo afkomstig uit Toro, La Mancha en Valdepeñas. Met zwarte kersen, bramen, specerijen, zijdezachte tannines en een lange afdronk. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn