De smaak van deze wijn combineert uitermate goed met Italiaans eten. Fruitig en sappig, met een vrij hoge zuurgraad die perfect past bij tomatensauzen. Met een lekkere, licht kruidige ...
Meer over deze wijn
Wat een wijn! Groots van smaak en toch met een wel heel aangenaam klein prijsje. Die klasse dankt deze Ripasso aan de bijzondere behandeling die de wijn heeft ondergaan. Nadat de druiven uit ...
Meer over deze wijn
Als een Italiaanse wijn gemaakt van de druiven Corvina, Corvinone en Rondinella, kust met de Italiaanse superheld Amarone, gebeuren er wonderbaarlijke dingen. Helemaal als die kus zes ...
Meer over deze wijn
Deze sappige rode wijn wordt gekenmerkt door zijn Beaujolais-achtige fruit-intensiteit en ronde smaak. Drink deze verleider licht gekoeld. ...
Meer over deze wijn
De druiven voor deze wijn worden midden oktober met de hand geplukt. De wijn is robijn rood van kleur. Hij heeft krachtige en fruitige aroma’s en specerijen waaronder vanille. Goed ...
Meer over deze wijn
De ene Ripasso is de andere niet , want de Ripasso's van Tinazzi zijn een klasse apart! Gewaardeerd met 97 Importeria punten. Wij kunnen slechts hieraan toevoegen dat deze Ripasso beter is dan menig Amarone.
Meer over deze wijn
Fruitige aroma‘s van kersen, bosbessen met subtiele hints van kruiden en chocolade. Lekker bij gestoofd vlees en gerijpte kazen. Perfect voor het maken van de typische lokale risotto all’amarone.
Meer over deze wijn
Een prachtige Valpolicella Ripasso Superiore DOC. Fijne aroma’s van geurig rood fruit van bramen, cranberry en bessenmelanges, gevolgd door een rijke florale nuances van rode roos en een ...
Meer over deze wijn
HEMA Vivunt Valpolicella Ripasso Superiore 0.75L nu voor slechts €10,-. Karakteristiek de bittere kersen aangevuld met het wat krentachtige zoet vanwege de ripassotechniek, het werken met ...
Meer over deze wijn
Het verschil tussen de 'gewone' Ripasso en de Ripasso Superiore van Pagus Bisano is 6 maanden extra houtrijping. De normale Ripasso rijpt namelijk 12 maanden op hout en de Superiore 18 ...
Meer over deze wijn
Een robijnrode kleur. De geur is verleidelijk en fruitig met kenmerken van pruimen en kersen. De smaak is compleet, heeft structuur, is fruitig met tot slot een heerlijke afdronk. ...
Meer over deze wijn
Uit het beroemde Valpolicella dal ten noorden van Verona een elegante Valpolicella Rosso. Gemaakt van dezelfde druiven als de Amarone maar dan "gewoon" normaal gevinifieerd. Na het plukken ...
Meer over deze wijn
In het noordoosten van Italië tussen Venetië en het romantische Verona worden heerlijk sappige wijnen gemaakt met opwekkende zuren en barstensvol rood fruit. Zo ook deze Valpolicella. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Deze sappige rode wijn met kers, bes en wat kruidigheid komt uit de buurt van het gardameer. Heerlijk om licht gekoeld te drinken bij pasta en groente van de grill. ...
Meer over deze wijn
Deze robijnrode wijn heeft een donkere kern. In de neus komen delicate geuren naar voren die doen denken aan kersen, wilde bessen en kruiden. In de mond is deze Valpolicella fluwelig met ...
Meer over deze wijn
Een prachtige robijnrode kleur. De geur is zeer karakteristiek met elementen van pruimen en rozijnen. De smaak is krachtig en complex met toch een zekere frisheid. Zeer originele wijn met ...
Meer over deze wijn
De Ripassa is het kleine broertje van het vlaggenschip van de streek, de Amarone. Men bedacht dit concept toen door de grote vraag naar Amarone de prijzen van deze wijn de pan uit rezen. ...
Meer over deze wijn
De ene Ripasso is niet de andere, want de Ripasso van Tinazzi is een klasse apart! Gewaardeerd met 95 Importeria punten. Wij kunnen slechts hieraan toevoegen dat deze Ripasso beter is dan menig Amarone.
Meer over deze wijn
Mooi dieprood van kleur wat vraagt om intense aroma's. En, die aroma's krijg je. Je ruikt rijpe kersen en zwarte bes. Je proeft deze rijpe kers en zwarte bes ook, samen met tonen van ...
Meer over deze wijn
Ripasso betekent ‘opnieuw gepasseerd’. Een Ripasso wordt gemaakt door een Valpolicella wijn twee keer te vergisten en bij de tweede keer door de gedroogde druivenschillen van de Amarone ...
Meer over deze wijn
Valpolicella Ripasso heeft extra veel vulling doordat hij twee keer vergist. Met de volle smaak van rijpe kers, specerijen en chocolade. Lekker bij pasta en pittige kaas. Voor de AH ...
Meer over deze wijn
Robijnrood met vrij redelijke intensiteit. In de neus stuivend fruit (met zwarte kersen, bramen) en een notig karakter, en als de wijn wat rijpt een leergeur. Nauwelijks speurbaar hout. In ...
Meer over deze wijn
De druiven worden begin oktober geplukt en vervolgens in kratten gelegd en voorzichtig geperst waarna de eerste fermentatie plaatsvindt. Dit proces heeft als doel de typische geur elegantie ...
Meer over deze wijn
Valpolicella Ripasso wordt met gedroogde Amarone-druiven gemaakt. Dat geeft hem een extra volle smaak. Lekker als avondwijn, met kaas erbij, en bij stoofgerechten. ...
Meer over deze wijn
Ripasso betekent letterlijk her-passeren. En dat gebeurt ook met deze wijn, waarbij de ‘normale’ Valpolicella een tweede gisting krijgt op de druivenschillen van de Amarone. Het levert meer ...
Meer over deze wijn
Viticoltori Storici is een van de submerken die vallen onder het brede portfolio van Cantina di Verona. Deze producent is gespecialiseerd in wijnen uit de Valpolicellastreek. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
De basis Valpolicella wijn krijgt een tweede vergisting op de schillen van de Amarone-druiven. Dit her-passeren van de wijn noemen ze: Ripasso. Krachtig met kersen, bramen en vanille. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
De ‘normale’ instapwijn van Zonin is licht, soepel en makkelijk drinkbaar. Gemaakt van de typische druiven uit de streek: corvina, rondinella en molinara. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Van corvina, rondinella en molinara wordt eerst een fruitige en aromatische wijn gemaakt. Vier maanden later krijgt de wijn een tweede gisting met de most van Amarone. Deze wijn gaat perfect ...
Meer over deze wijn
Deze Ripasso komt in een dubbele magnum met een inhoud van 3 liter. Dat staat gelijk aan 4 normale flessen. Ripasso krijgt een tweede vergisting en is een extra rijke wijn uit de ...
Meer over deze wijn
Rijke, rijpe wijn van Farina. Fruittonen van pruim en kersenjam geven identiteit aan de wijn, samen met een fijne balans van tannine, frisse zuren en zoet. Op de achtergrond komen tonen van ...
Meer over deze wijn
De intens robijnrode Valpolicella Superiore van Farina laat niets aan de verbeelding over. Tonen van overheerlijke rijpe aardbeien en zure kersen vullen deze rijpe, zachte wijn. Erg goed in ...
Meer over deze wijn
Deze wijn is gemaakt mat 55% Corvina, 30% Rondinella en 15% Molinara. Deze druiven worden in de eerste 10 dagen van oktober met de hand geoogst. De druiven worden semi-gedroogd in speciale ...
Meer over deze wijn
Kleuren van robijn- en granaatrood. In de neus intens fruitige aroma's en een kruidige toets. De smaken zijn fris en aangenaam met zachte tannines en een goede aciditeit. Uitstekend ...
Meer over deze wijn
Eén van de meest toonaangevende wijnhuizen in de regio Valpolicella is Italiaanse Begali Lorenzo. Opgericht aan het eind van de Tweede Wereldoorlog en van generatie op generatie doorgegeven. ...
Meer over deze wijn
Om Recioto te maken, worden de druiven eerst ingedroogd. Bij de alcoholische vergisting worden niet alle suikers omgezet in alcohol waardoor je een zoete wijn krijgt. Heerlijk bij ...
Meer over deze wijn
Bedwelmend Amarone, krachtig en overweldigend. Een donkere, dieprode kleur. Uit het glas stijgen allerlei geuren op: van bosbessen tot rozijntjes, van vijgen tot amarenekersen en van mokka ...
Meer over deze wijn
Voor de Amarone worden de druiven ingedroogd. Het geconcentreerde sap levert een krachtige, stoere, droge wijn op. Vol, bitter en rijk van smaak met een hoog alcoholpercentage. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Dubbele magnum Amarone. De Jeroboam bevat 3 liter en dat staat gelijk aan vier normale flessen. De wijn is krachtig en hoog in alcohol, vanwege het indrogen van de druiven voor het maken van ...
Meer over deze wijn
Deze donker robijnrode wijn is diep en krachtig. De wijn biedt een brede waaier aan fruit: rode, blauwe en zwarte bessen, amarene kersen, pruimen, vijgen en zelfs gedroogd fruit. In de neus ...
Meer over deze wijn
De absolute 'koning' van dit gebied, gemaakt van alleen de allerbeste druiven van exceptioneel goede oogsten. De Amarone is een klein juweel in het assortiment Zenato-wijnen. Het is gemaakt ...
Meer over deze wijn
De absolute 'koning' van dit gebied, gemaakt van alleen de allerbeste druiven van exceptioneel goede oogsten. De Amarone is een klein juweel in het assortiment Zenato-wijnen. Het is gemaakt ...
Meer over deze wijn
Een blend van de beste druiven op de wijngaard, 70% Corvina en 30% Rondinella. De druiven worden in de eerste 10 dagen van oktober met de hand geplukt. Ze worden in kleine plastic dozen voor ...
Meer over deze wijn
Deze wijn is gemaakt met 70% Corvina en 30% Rondinella druiven. Deze druiven worden de eerste 10 dagen van oktober geplukt en na een lange periode van semi-drogen in speciale droge en goed ...
Meer over deze wijn
Een fantastische Amarone della Valpolicella DOCG met een Importeria rating van 92 punten. Intense en elegante wijn, rijk aan aroma’s die variëren van tonen van rijp rood fruit, bramen en bosbessen tot licht kruidige nuances.
Meer over deze wijn
Amarone wijnen behoren tot de beste wijnen van Italië. Tinazzi maakt een van de beste Amarone in haar klasse. Terecht beloont met meerdan 98 punten, het genot is moeilijk te beschrijven. Een ware aanrader.
Meer over deze wijn
De Amarone della Valpolicella staat bekend als één van de beste rode wijnen uit Italie. Wat deze wijn bijzonder maakt, is dat de druiven na de oogst 120 dagen gedroogd worden. Zo verliezen ...
Meer over deze wijn
Het paradepaardje van Cecilia Beretta. Een prachtige Amarone della Valpolicella Riserva waarvan de druiven na de oogst 120 dagen gedroogd worden. ruiven na de oogst 120 dagen gedroogd ...
Meer over deze wijn